RBS ישלם קנס ענק של 4.9 מיליארד דולר על חלקו במשבר הסאבפריים
ההסכם מפנה את הדרך לממשלת בריטניה למכור נתח של 71% מהבנק שבידיה. הקנס הוטל בגין מעורבותו של הרויאל בנק אוף סקוטלנד במכירת מוצרים פיננסיים הקשורים למשכנתאות עתירות סיכון בין 2005-2007
הרויאל בנק אוף סקוטלנד (RBS) הסכים לשלם 4.9 מיליארד דולר (3.6 מיליארד ליש"ט) כדי לסיים חקירה של מכירת מוצרים פיננסיים בתקופה שלפני המשבר הפיננסי הגלובלי. ההסכם מפנה את הדרך לממשלת בריטניה למכור נתח של 71% מהבנק שבידיה.
מנכ"ל RBS רוס מקיואן אמר שההסכם העקרוני הוא "רגע מכונן לבנק". הקנס הוטל בגין מעורבותו של RBS במכירת מוצרים פיננסיים הקשורים למשכנתאות עתירות סיכון ב-2005-2007.
- מקצץ בעלויות: רויאל בנק אוף סקוטלנד יסגור עוד 258 סניפים
- RBS: ההפסד הנקי זינק פי שלושה ב-2016 - ל-8.7 מיליארד דולר
- RBS נכשל במבחני הלחץ של הבנק הבריטי
"הסכם עקרוני זה עם משרד המשפטים האמריקאי – כשיושלם – יאפשר לנו להתמודד עם ההשפעות השיוריות של העניין הזה וזהו המחיר שעלינו לשלם על השאיפות הגלובליות של הבנק בימים שלפני המשבר. המשמעות של סיום אי-הוודאות לגבי היקף ההסכם הוא שעניין ההשקעות בבנק כעת ברור הרבה יותר".
אפשרות של קנס עצום העיבה במשך שנים על הבנק והקשתה על הערכת השווי של מניותיו. ההסכם קטן מהצפוי – לפני שנתיים התריע הגוף ששלט באחזקות הציבור בבנק שהבנק עלול לספוג קנס של למעלה מ-12 מיליארד דולר.
כעת צפוי RBS לחזור לחלוקת דיבידנדים לבעלי המניות. ניל ווילסון (Neil Wilson), אנליסט שוק בפלטפורמת המסחר מארקטס (Markets.com) אמר לגרדיאן: "הצעד מסיר את המכשול הגדול האחרון למכירת הנתח של הממשלה ואנו מניחים ששר האוצר יאיץ כעת את מכירת 71% של הממשלה בבנק".
בפברואר דיווח RBS על הרווח השנתי הראשון שלו בעשור. ב-2017 רשם הבנק רווח של 752 מיליון ליש"ט. זאת לאחר הפסד של 7 מיליארד ליש"ט ב-2016. הקנס האמריקאי ינגוס נתח מרווחי הבנק ל-2018 אולם הבנק כבר הפריש 3.46 מיליארד דולר לשם תשלום הקנס.
לדברי הבנק יידרשו עוד כמה שבועות כדי לדון על ההסכם הסופי.