RBS נכשל במבחני הלחץ של הבנק הבריטי
תיק אשראי בעייתי, קנסות כבדים ויחס הלימות הון חלש הכשילו את הבנק, שהגיע למקום האחרון מתוך שבעה מוסדות פיננסיים שנבחנו. לוידס ו-HSBC עברו את המבחנים בהצלחה
הבנק הבריטי RBS לא עמד במבחני הלחץ של הבנק המרכזי בבריטניה: רויאל בנק אוף סקוטלנד, הבנק השלישי בגודלו בממלכה (בנכסים מנוהלים), רשם במבחנים תוצאות חלשות במיוחד, ולמעשה נכשל לחלוטין בשניים מהסעיפים שנבחנו.
- "יחסי המערכת הבנקאית ותעשיית הפינטק בישראל טובים מאלו שבבריטניה"
- דויטשה טוען כי הוא יציב כסלע; המשקיעים נערכים למפולת
- הבנק של אנגליה ייתן רשת ביטחון לסיטי בברקזיט
מבין 7 המלווים הגדולים בבריטניה שלקחו חלק במבחנים האחרונים רשם RBS את התוצאה הכוללת החלשה ביותר. בכל הקשור לרמת הלימות ההון, RBS, ברקליס וסטנדרד צ'רטרד (Standard Chartered) קיבלו את התוצאות הנמוכות ביותר, שלושתם נכשלו בסעיף זה - ושלושתם החלו כבר למעשה בתוכניות לתיקון המצב בחודשים הקרובים.
החולשה היחסית של RBS מיוחסת בעיקר לשורה הארוכה של הקנסות ששילם על התנהלויות פסולות, וכן על הוצאות שנדרש להן בשל דרישות רגולטוריות שונות, בין היתר לצורך הורדת הסיכונים בפעילות האשראי שלו.
תוצאות המבחנים חשפו את הבעייתיות הכבדה בתיק האשראי של RBS, שחלק גדול ממנו מופנה לחברות חלשות בסיכון גבוה, עם חשיפה מהותית לשווקים הגלובאליים. חלשים ובחשיפה גבוה וברמת סיכון גבוהה, בבריטניה ומחוצה לה. זאת בניגוד לבנקים שעברו את המבחנים, שממקדים את עיקר תיק האשראי שלהם בחברות חשופות פחות לשווקים בעייתיים, עם רמות סיכון נמוכות בהרבה.
המבחנים נעשו על בסיס המאזן שהציגו הבנקים בדוחות של 2015, כך שהוא לא כולל שום התייחסות למצבם של הבנקים בתקופת הפוסט ברקזיט. ארבעת הבנקים שעברו את המבחנים בהצלחה הם לוידס, HSBC, סנטנדר UK (וניישנוויד בילדינג (Nationwide Building Society).