רופאים בקנדה מוחים נגד העלאת שכרם - קוראים לשפר את תנאי האחיות והפקידים
לדברי הרופאים, העלאות השכר שלהם מפתיעות משום ש"משום שהאחיות שלנו מתמודדות עם תנאי עבודה קשים ביותר". הם דורשים שישתמשו בכספי ההעלאה לטובת מערכת הבריאות
יותר מ-500 רופאים ומתמחים בקנדה, וכן יותר מ-150 סטודנטים לרפואה במדינה, חתמו על הצהרה פומבית שבה הם מוחים על ההעלאה בשכרם.
"אנו רופאי קוויבק, מאמינים במערכת ציבורית חזקה, ומתנגדים להעלאות השכר לאחרונה שהושגו בידי הארגונים הרפואיים שלנו". לדברי המוחים, הם חשים פגועים בשל ההעלאה בשכרם בזמן שהאחיות והחולים נאבקים.
"העלאות אלו עוד יותר מפתיעות משום שהאחיות שלנו, הפקידים ובעלי מקצוע אחרים ברפואה מתמודדים עם תנאי עבודה קשים ביותר ואילו החולים שלנו מתמודדים עם היעדר גישה לשירותים חיוניים. זאת בשל הקיצוצים הדרסטיים בשנים האחרונות וריכוזיות הכוח במשרד הבריאות", נאמר במכתב, שפורסם ב-25 בפברואר. "נראה שהדבר היחיד החסין בפני הקיצוצים הוא השכר שלנו".
- כתבי אישום בכפוף לשימוע יוגשו נגד 3 רופאים באיכילוב על לקיחת שוחד
- שיאני השכר במגזר הציבורי: 99 רופאים - וכלכלן אחד
- מפלצת השר"פ הקפיצה את פערי השכר בין הרופאים
לקנדה מערכת בריאות ציבורית ה"מעניקה כיסוי אוניברסלי לשירותי רפואה נחוצים על בסיס צורך ולא על פי היכולת לשלם", נאמר באתר הממשלה.
כל המעורבים במחאה מבקשים שהכסף להעלאת השכר יוחזר לשימוש מערכת הבריאות במקום זאת.
"אנו מאמינים שישנה דרך לחלק את המשאבים של מערכת הבריאות של קוויבק באופן שתקדם את בריאות האוכלוסייה ותענה על הצרכים של החולים מבלי לדחוף את העובדים עד קצה גבול יכולתם. אנו רופאי קוויבק, דורשים שהעלאות השכר שניתנו לרופאים יבוטלו ובמקום זאת שמשאבים אלו יחולקו לטובת עובדי מערכת הבריאות כדי להעניק לתושבי קוויבק את השירות הרפואי המגיע להם".
שכרו של רופא בקנדה במרפאות הוא 260,924 דולר אמריקאי לשנה. כך על פי נתונים שבידי המרכז למידע רפואי של קנדה, נכון לספטמבר אשתקד.
רופא משפחה במרפאות מרוויח 211,717 דולר אמריקאי לשנה. מומחה כירורגי מסיים את השנה עם שכר של 354,915 דולר.
שכר הלימוד לרפואה בקנדה לשנה הראשונה נע בין 2,567 דולר ל-20,064 דולר.
בתחילת פברואר, ארגון רופאי קוויבק למען מערכת הרפואה הציבורית מחה על תנאי העבודה של האחיות. "האחיות מותשות בשל נטל העבודה הכבד. הן מתלוננות באופן כרוני על מחסור בכוח אדם ועל עייפות כרונית בשל הצורך המתמיד לעבוד שעות נוספות, לפעמים באילוץ. לכל זה יש השפעה מכריעה על בטיחותם של החולים".