ספרד: דנונה תפחית את רמת הסוכר ביוגורטים ב־22%
יצרנית המזון הצרפתית פועלת בתגובה למס הסוכר הספרדי ובכוונתה להשיג את היעד עד 2020. שיעור הפחתת הסוכר שהיא מתכננת בשאר העולם הוא 12.8%. ביוני הודיעה גם קוקה קולה כי תפחית את רמת הסוכר במשקאות שהיא משווקת במדינה
יצרנית המזון הצרפתית דנונה מתכוונת להפחית בשיעור של 22% את רמת הסוכר ביוגורטים שהיא משווקת בספרד. החברה הציבה את 2020 כשנת היעד לסיומו של המהלך.
המטרה שהציבה דנונה בספרד היא שאפתנית יותר מממוצע הפחתת הסוכר העולמי שהציבה לעצמה: 12.8%. החברה החלה במהלך נרחב של מיתוג מחדש של מוצריה כבריאים יותר כבר בשנת 2014.
הצעדים מגיעים לנוכח לחץ ציבורי וחקיקה ברמת המחוז. כך למשל, ב־1 במאי נכנס לתוקפו מס סוכר בקטלוניה. לפי החוק, כל משקה שמכיל בין 5 ל־8 גרם סוכר ל־100 מ"ל, חייב במס של 8 יורוסנט לליטר. משקאות שמכילים יותר מ־8 גרם סוכר ל־100 מ"ל, חייבים במס של 12 יורוסנט לליטר. פחית קוקה קולה מכילה 35 גרם סוכר, 10 גרם יותר מהתצרוכת היומית המומלצת למבוגר לפי ארגון הבריאות העולמי.
לפי מרתה איגואסן, מנהלת מדע ותזונה בדנונה איבריה, 48% מהיוגורטים של דנונה בספרד מכילים סוכר. 39% מהם מכילים ממתיקים מלאכותיים ורק 13% לא מכילים כל תוספות. אף שהחברה מתכוונת להפחית את הסוכר בכל המוצרים שהיא משווקת בספרד, איגואסן מדגישה כי המהלך ייעשה "בצעדים קטנים, ובתיאום עם המתחרות. אחרת לא יהיה בכך כל היגיון".
דנונה, הטוענת להשקעה של 330 מיליון יורו בשנה במחקר ופיתוח, מעסיקה 1,624 מדענים ב־40 מדינות. מכירות מוצרי החלב של החברה הצרפתית הגיעו בשנה שעברה ל־10.7 מיליארד יורו, עלייה של 2% לעומת 2016.
דנונה היא לא ענקית המזון הבינלאומית הראשונה שהודיעה כי תפחית את רמת הסוכר במוצריה בספרד. ביוני הודיעה קוקה קולה כי היא תפחית את רמת הסוכר ב־12% עד 2020. גם במקרה זה היעד שהציבה בספרד הוא שאפתני יחסית, שכן היעד האירופי שלה להפחתת סוכר הוא 10%. שלוחת החברה במדינה טוענת כי היא כבר הפחיתה 38% מרמת הסוכר שהיתה במשקאות, לעומת שנת 2000.
בתוך כך, אגודת האפידמיולוגים הספרדית קראה לממשלה להעלות את המיסוי על משקאות ממותקים ולהתייחס אליהם כאל מוצר מסוכן לבריאות כמו סיגריות או אלכוהול. האגודה קראה לממשלה להשתמש בהכנסות מהמיסוי להעלאת המודעות לסכנות שבהשמנת יתר.