$
תעשייה ופיננסים

מסע הקניות של סופטבנק נתקע אצל הרגולטור האמריקאי

ועדת ההשקעות הזרות מעכבת אישור של שלוש עסקאות שביצעה השנה הענקית היפנית. מנכ"ל סופטבנק מסאיושי סון הבטיח לנשיא טראמפ בדצמבר להשקיע 50 מיליארד דולר בארה"ב. החברה במו"מ על השקעה באובר

שירות כלכליסט 22:0918.10.17

מסע הקניות של קבוצת סופטבנק היפנית נתקל במשוכה לא צפויה בוושינגטון. ועדת ההשקעות הזרות בארה"ב (Cfius) דורשת לבדוק את העסקאות שביצעה סופטבנק מאז הושבע הנשיא דונלד טראמפ לתפקידו.

 

ועדת ההשקעות הזרות בארה"ב היא גוף פדרלי שתפקידו לבדוק את ההשלכות של השקעות זרות בחברות אמריקאיות על הביטחון הלאומי. יו"ר הוועדה הוא שר האוצר האמריקאי סטיבן מנושין ויושבים בה נציגים מ־16 משרדים וסוכנויות פדרליות שונות. "פייננשל טיימס" דיווח כי עם העסקאות שהוועדה תבחן נמנות רכישת בית ההשקעות פורטרס ב־3.3 מיליארד דולר ורכישת חברת הרובוטיקה בוסטון דיינמיקס מאלפאבית, החברה־האם של גוגל, בתמורה לסכום לא ידוע. בנוסף, תבחן הוועדה מכירת 25% ממניות יצרנית השבבים הבריטית ARM לקרן ההשקעות הענקית ויז'ן, שסופטבנק הקימה בתמיכת ממשלת סעודיה, שממנה הגיעו 45 מיליארד דולר מתוך 100 מיליארד דולר שוויז'ן גייסה. ל־ARM כמה מפעלים ומרכזי פיתוח בארה"ב, ולכן ועדת ההשקעות עוסקת בעניין. סופטבנק רכשה את כל מניות ARM בשנה שעברה בתמורה ל־32 מיליארד דולר.

 

העיכוב באישור העסקאות של סופטבנק בידי Cfius העלה ספקות באשר ליכולתה לבצע השקעות משמעותיות בארה"ב בעתיד. בימים אלו נמצאת סופטבנק בעיצומו של משא ומתן להשקעה בחברת שיתוף הנסיעות אובר שעשוי להיסגר בשבוע הבא. חברת דירקטוריון אובר אריאנה הפינגטון אמרה ביום שני כי הכרזה על העסקה "צפויה בקרוב מאוד, ייתכן אפילו שבשבוע הבא".

 

מסאיושי סון מסאיושי סון צילום: אי פי איי

הבדיקה הקפדנית סביב התנהלות סופטבנק מפתיעה לנוכח מה שנראה היה כקבלת פנים חמה שהעניק לה הנשיא טראמפ. בדצמבר, חודש לאחר שניצח בבחירות, אירח טראמפ את מייסד ומנכ"ל סופטבנק מסאיושי סון במגדל טראמפ בניו יורק.

 

לאחר הפגישה הבטיח סון להשקיע 50 מיליארד דולר בארה"ב עד 2020. בפברואר טראמפ הזכיר את סופטבנק כאחת החברות הזרות שהבטיחו להשקיע בארה"ב וליצור בה משרות.

 

סון הוא האדם העשיר ביפן והונו מוערך ב־22 מיליארד דולר. הוא מדורג במקום ה־34 ברשימת עשירי העולם של "פורבס". עם ההשקעות הבולטות שלו באמצעות סופטבנק וזרועות אחרות נמנות חברת שיתוף חללי העבודה האמריקאית WeWork, ענקית הסחר המקוון הסינית עליבאבא וחברת שיתוף הנסיעות הסינית דידי צ'אושינג. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x