אובר: סופטבנק תשקיע 1.25-1 מיליארד דולר, ההנפקה - עד 2019
ההשקעה - לפי שווי של 69 מיליארד דולר - מוגדרת כ"הבעת אמון מדהימה"; הדירקטוריון יתרחב מ-11 מושבים ל-17
אובר הודיעה אמש (ה') כי סופטבנק היפנית תשקיע בה 1.25-1 מיליארד דולר לפי שווי חברה של 69 מיליארד דולר. צעד זה של ענקית השקעות הטכנולוגיה היפנית מצטרף לתיק רחב ההיקף שלה בארה"ב, כך לפי דיווח CNBC. עוד החליטה הנהלת חברת שיתוף הנסיעות, שידעה משברים רבים לאחרונה, להוציא אותה להנפקה ראשונה עד 2019 ובכך להפוך אותה לחברה ציבורית. עם זאת, המנכ"ל דארה קוסרשאהי מסר שההנפקה מתוכננת להתבצע בין 2019 ל-2021.
- נהיגת נשים בסעודיה תוציא אותן לעבודה ותפגע באובר
- קלאניק לא מוותר: מינה דירקטורים לאובר בלי להתייעץ עם אף אחד
- מדוע אובר מפריעה ביודעין לחקירות תקיפה מינית?
במסגרת העסקה הדירקטוריון של אובר יתרחב מ-11 מושבים לכדי 17, כשסופטבנק תקבל שני מושבים בהנהלת החברה. באובר מסרו כי "מועצת המנהלים החליטה פה אחד להתקדם בהשקעה שהציעה סופטבנק יחד עם שינויים שיחזקו את עצמאותה של החברה ויבטיחו שוויון בין כל בעלי המניות. העניין שמגלה סופטבנק הוא הבעת אמון מדהימה באובר ובפוטנציאל העסקי שלה לטווח הארוך. אנו מצפים לסיים את הליך ההשקעה בשבועות הקרובים".
מדובר בחדשה טובה לאובר אחרי חודשים ארוכים של משברים כולל תביעה ייצוגית של משקיעיה הגדולים נגדה ונגד המנכ"ל הקודם טראוויס קאלניק. חברת שיתוף הנסיעות ומנהלה שעזב הסתירו, על פי התביעה שהוגשה בבית המשפט הפדרלי בסן פרנסיסקו, לפחות שישה מקרים של בהן בוצעו עבירות שונות, בזמן שבחברה דאגו "להשיג מיליארדי דולרים בהשקעות פרטיות".
בכתב התביעה הייצוגית שהוגש לבית המשפט פורטו המקרים שאותם שמרו בחברה בחשאי בהם: תביעתה של ווימו מבית אלפבית על גניבה של סודות מסחריים, חקירה פדרלית על שוחד וטענות על הטרדה מינית, שפגעו בהשקעות, לטענת בעלי המניות, והפחיתו לדבריהם כ-15% משוויה של החברה.