היהלום השני בגודלו בעולם מצא קונה - ב-53 מיליון דולר
חברת לוקארה הקנדית, שכרתה את היהלום במשקל 1,109 קרט לפני שנתיים במכרה בבוצוואנה, מכרה אותו לחברת התכשיטים היוקרתית "גראף דיימונדס". בלוקארה קיוו במקור להשיג 70 מיליון דולר עבור היהלום
- יהלום בגודל 51 קראט של חברת כרייה רוסית יוצע למכירה פומבית באינטרנט ויוצג בישראל
- טבעת יהלום שנקנתה ב-13 דולר נמכרה ב-848 אלף דולר במכירה פומבית
- נשאר בכספת: המכירה הפומבית של היהלום השני בגודלו בעולם הסתיימה ללא קונה
המוכרת היא חברת לוקארה (Lucara) הקנדית, שכרתה את היהלום לפני שנתיים ממכרה "קראוי" בבוצוואנה. היא קראה ליהלום Lesedi La Rona, שפירושו "האור שלנו" בשפת הסצוואנה הנהוגה במדינה.
בלוקארה קיוו במקור להשיג 70 מיליון דולר עבור היהלום, אותו תיארו כיהלום האיכותי הגדול ביותר שנמצא מזה למעלה ממאה שנים. היהלום הגדול יותר היחיד שהתגלה היה במשקל 3,106 קראט, והוא נמצא בדרום אפריקה ב-1905. היהלום, שנקרא קולינאן, נחתך בסופו של דבר לאבנים קטנות יותר, חלקן הפכו לחלק מתכשיטי הכתר של משפחת המלוכה הבריטית.
מנכ"ל החברה וויליאם לאמב, אמר כי המחיר ששילמה גראף גבוה מההצעה הגבוהה ביותר שהוגשה במכירה הפומבית בשנה שעברה, שארגן בית המכירות סות'ביס. עם זאת, המחיר נמוך מ-63 מיליון דולר שהחברה השיגה עבור היהלום "קונסטליישן" הקטן יותר.
"האבן תספר לנו את הסיפור שלה, היא תכתיב כיצד ללטש אותה", הגיב לורנס גראף, שהקים את החברה הבריטית ב-1960. לגראף יש היסטוריה של רכישת אבנים יקרות בעסקאות במיליוני דולרים. כך למשל, ב-2006 היא רכשה במכירה בבלגיה יהלום לא מלוטש במשקל 603 קראט עבור 12.4 מילון דולר.
המכירה צפויה להטיב עם מניית לוקארה, המניה זינקה בחודשים לאחר גילוי היהלום, אך היא צנחה ביותר מ-40% מאז המכירה הכושלת בשנה שעברה.