נשאר בכספת: המכירה הפומבית של היהלום השני בגודלו בעולם הסתיימה ללא קונה
בסות'ביס ציפו כי יהלום ה"לסדי לה רונה" יימכר בלא פחות מ-70 מיליון דולר, אך ההצעות לא עברו את סף ה-61 מיליון דולר; היהלום שנותר בידי חברת הכרייה הקנדית הזעירה שמצאה אותו בבוצואנה הופך אותה לשחקנית מובילה בשוק היהלומים הגדולים
היהלום השני בגודלו שאי פעם נכרה, לא נמכר במכירה הפומבית בלונדון שהתקיימה אתמול (ד'), אולם האירוע סימן ניצחון לחברת כרייה זעירה מקנדה המחזיקה במכרה שבו נמצא היהלום.
- היהלום הכחול הגדול בעולם יועמד למכירה פומבית ב-45 מיליון דולר
- ההודים למלכת בריטניה: החזירי לנו את יהלום הכתר
- נשבר שיא העולם: יהלום כחול נדיר נמכר ב-48.4 מיליון דולר
היהלום, ה"לֶסדי לה רונה", היה צפוי להימכר בלא פחות מ-70 מיליון דולר, על פי בית המכירות של סות'ביס, שניהל את המכירות. ההצעות, שהתחילו ב-50 מיליון דולר, הגיעו ל-61 מיליון דולר לאחר מכירה רוויות הפסקות מתוחות והיהלום לא נמכר.
אנליסט בחברת RBC קפיטל מרקטס, דס קילאלי, אמר כי ציפה שהיהלום יוכל להימכר אף ב-110 מיליון דולר.
"אף אחד לא הבין את המשמעות ההיסטורית של המעמד שכן ייתכן שזהו יהלום מעל 1,000 קראט שנמצא בימי חיינו", אמר וויליאם לאמב, מנכ"ל חברת "לוקארה דיימונד" (Lucara Diamond Corp ) הקנדית, לאחר המכירה.
האבן, שמשקלה 1,109 קראט שגודלו כגודל כדור טניס, הוא שני בגודלו ליהלום ה"קולינאן" בן ה-3,106 קראט שנמצא ב-1905 בפרטוריה בדרום אפקירה ושימש ליצירת 9 יהלומי כתר למלכת בריטניה.
ה"לסדי לה רונה" נמצא במכרה קארווי בבוטסוואנה, שבשנים האחרונות החל לבסס את מעמדו כמכרה המפיק יהלומים גדולים. התגלית הופכת את "לוקארה" – חברה קנדית הכוללת 5 עובדים בוונקובר – לשחקנית מובילה בשוק היהלומים הגדולים. בשנה שעברה מצאה החברה במכרה 47 יהלומים שמשקלם מעל ל-100 קראט. לשם השוואה – "אלרוסה" הרוסית מצאה 46 אבנים גדולות מ-100 קראט במהלך 3 השנים האחרונות.
לאמב אמר שהחברה שלו שולטת בחלק כה גדול מיהלומי הענק בעולם ואף החלה להחזיק מלאי ונמענת מלמכור אותם בשל חששות שהיא עלולה להציף רוכשות יהלומים ותיקות באנטוורפ, בישראל ובניו יורק.
"אם לוקארה מפיקה יותר מדי אבנים גדולות, הסטנדרט שייקבע בין הלקוחות שלנו יוצף באבנים אלו בסופו של דבר. כך שעלינו לפתח נתיב אלטרנטיבי כמו מכירות פומביות", אמר לאמב, בכיר לשעבר בתאגיד היהלומים "דה בירס".
באמצעות המכירה של ה"לסדי" הוא מקווה למשוך קטגוריה נוספת של רוכשים אולטרא-עשירים מרוסיה, מהמזרח התיכון ומסין, המוכנים לשלם מחירים גבוהים תמורת היוקרה של בעלות על יהלום נדיר היכול לשמש כאפיק השקעה אלטרנטיבי לזהב.
אם ימצא רוכש ליהלום, הרי שהוא יכול לקבוע שיא ליהלום הגולמי היקר ביותר בהיסטוריה. זאת לאחר שהחברה מכרה יהלום בן 813 קראט – השישי בגודלו בעולם – תמורת 63 מיליון דולר בחודש מאי.