שנה שישית ברציפות: גרמניה היא המדינה הכי "שווה" לחיות בה; ואיפה ישראל בדירוג?
הפופולריות של גרמניה קשורה לכלכלה החזקה, לשקט הביטחוני היחסי ולחירות התנועה של התושבים שיכולים להיכנס למדינות רבות בעולם ללא ויזה. מי הן המדינות הבאות אחריה בצמרת הדירוג, היכן ישראל ומי המדינות שעל תושביהן נותר רק לרחם
- אלה המדינות הכי ידידותיות לזרים שעובדים בהן; איפה ישראל?
- עכשיו זה מדעי: אלה המדינות היפות ביותר בעולם - ואיפה ישראל?
- איסלנד ועוד 161: אלה המדינות השלוות ביותר בעולם; ואיפה נמצאת ישראל?
ישראל דורגה במקום ה-48 מבין 159 המדינות שנמדדו, בתיקו עם פרגוואי ומקום אחד מעל לאיחוד האמירויות הערביות. היא נמצאת בקרב הקבוצה השלישית בטיבה של מדינות, המוגדרת כ"איכות גבוהה". הדירוג הכללי נקבע על פי גורמים "פנימיים" ו"חיצוניים" הקשורים ללאום. הגורמים הפנימיים עוסקים בחוזק הכלכלי של כל מדינה, הפיתוח האנושי (לדוגמה אריכות חיים, חינוך ואיכות החיים) ורמת השלום והביטחון. הגורמים החיצוניים קשורים למידה שבה השייכות לכל לאום מאפשרת אינטגרציה עם שאר העולם, והקלות בה אפשר לנסוע בין מדינות.
כפי שניתן היה לצפות, מדינות אירופה שולטות בדירוג, בין השאר הודות לקלות שבה אפשר לנוע בין המדינות ביבשת. למעשה, כל המדינות בעשירייה הן אירופיות וכוללות מלבד גרמניה את צרפת ודנמרק (שתיהן חולקות את המקום השני), איסלנד, שבדיה, נורבגיה, פינלנד, אוסטריה ואיטליה (שתיהן במקום השביעי), הולנד, שוויץ וספרד.
ארה"ב היא הנציגה הראשונה מחוץ לאירופה, והיא מדורגת רק במקום ה-28.
המדינה הכי פחות "שווה" היא אפגניסטן, כשלפניה נמצאות הרפובליקה המרכז אפריקאית, אריתריאה, דרום סודאן וקונגו. תחתית הדירוג מאופיינת במדינות מוכות מלחמה נוספות, ביניהן סוריה במקום ה-154, עיראק במקום ה-150 והרשות הפלסטינית הממוקמת במקום ה-146.