אלה המדינות הכי ידידותיות לזרים שעובדים בהן; איפה ישראל?
בחריין מדורגת ראשונה בסקר שכולל מיליוני עובדים וסטודנטים המתגוררים מחוץ לארץ הולדתם; ומי נמצאת בתחתית?
המוניטין של ארה"ב כמקום טוב לחיות ולעבוד בו נמצא בצניחה חופשית: אחרי שנה שכללה את הבחירות בנובמבר האחרון שהסתיימו בניצחונו המפתיע של טראמפ, המדינה ירדה משמעותית בדירוג המקומות הטובים ביותר לחיות בהם כמהגרי עבודה.
- 10 פעולות יומיומיות שעלולות להכניס אתכם לכלא במדינות זרות
- לנוח, בשקט: 15 מדינות שעדיין לא נכבשו על ידי תיירים
- דרוש/ה: סופר נני שרוצה לאכול במסעדות יוקרה ולטוס מסביב לעולם
ארה"ב הידרדרה ב-17 מקומות לעומת השנה שעברה, והיא מדורגת במקום ה-43 בדירוג של 65 מדינות על ידי 13 אלף מהגרי עבודה מ-166 מדינות ברחבי העולם. היא נמצאת כעת מקום אחד בלבד מעל ישראל, שירדה ב-8 מקומות מהשנה שעברה ודורגה במקום ה-44.
סקר The Expat Insider נערך בכל שנה על ידי InterNations, רשת המייצגת 2.8 מיליון מהגרי עבודה שבסיסה במינכן. מטרת הדירוג היא ללכד את הדעות והתפיסות של מיליוני מנהלים, עובדים מיומנים, סטודנטים ופנסיונרים שמתגוררים מחוץ לארץ הולדתם.
לפי ההערכות, כיום חיים בעולם בסביבות 50 מיליון אנשים שעובדים במדינות זרות. המספר הזה צפוי לעלות ל-60 מיליון בחמש השנים הבאות. הדירוג מתבסס על 40 גורמים המשפיעים על חווית העובדים, החל מחיי המשפחה ועד ליוקר המחייה והביטחון האישי.
ישראל, כאמור, מסתפקת במקום ה-44, בעיקר בשל דירוגים נמוכים בקטגוריות הביטחון והפיננסים, עד כדי כך שהיא הוגדרה כמדינה בעלת יוקר המחייה הגבוה ביותר בקרב 65 המדינות שדורגו, ובמקום ה-64 בתת הקטגוריה שהתייחסה למצב הפיננסים האישי של העובדים.
מקום נמוך נוסף קיבלה ישראל בתת הקטגוריה "שלווה" בתוך קטגוריית הביטחון, גם בה דורגה במקום ה-64 מתוך 65. מנגד, שוויץ הוכתרה למדינה הבטוחה ביותר.
המדינה שנבחרה כטובה ביותר בדירוג הכללי היא בחריין, שהוגדרה על ידי העובדים כמקום טוב לעבוד ולגדל בו משפחה. בחריין עקפה את שכנותיה למפרץ הפרסי כמו כווית, סעודיה וקטאר, שדורגו בעשירייה התחתונה.
המדינה שזכתה לניקוד הגרוע ביותר היא יוון, זאת על רקע המשבר הכלכלי המתמשך במדינה. כווית, ניגריה, ברזיל, סעודיה ואיטליה מדורגות גם כן בתחתית, מיד לפני יוון.
אוסטרליה, שדורגה בעשירייה הראשונה בשנה שעברה, רשמה את ההידרדרות החדה ביותר השנה, ונאלצה להסתפק במקום ה-34, בעקבות ירידה בניקוד בקטגוריות אפשרויות קריירה ואיזון בין העבודה והחיים הפרטיים. לעומת זאת, דנמרק נבחרה לבעלת האיזון הטוב ביותר בין העבודה והחיים הפרטיים, כשביפן, שבה יש תופעה של אנשים המתים מעומס יתר בעבודה, האיזון הגרוע ביותר.
המדינה שדורגה במקום הגבוה ביותר בקטגוריית אפשרויות בילוי היא ספרד, המדינה שדורגה במקום הנמוך ביותר בקטגוריה היא כווית.
קוסטה ריקה דורגה שנייה בדירוג הכללי לאחר שנבחרה כמדינה שהכי קל בה למצוא חברים חדשים, אחריה מקסיקו וטייוואן, שנפלה למקום הרביעי אחרי שבשנה שעברה דורגה ראשונה. פורטוגל סוגרת את החמישייה הראשונה של המדינות הטובות ביותר.
פינלנד אמנם דורגה רק במקום ה-21 בדירוג הכללי, אך היא נבחרה ראשונה בכל הקשור לאיכות החינוך. המדינה שדורגה במקום הנמוך ביותר באיכות החינוך היא יוון.
בדומה לארה"ב, שהידרדרה בשל תוצאות הבחירות, גם בריטניה נפלה בדירוג לאחר משאל העם על הברקזיט, והיא מדורגת כעת במקום ה-54 לאחר שירדה 21 מקומות. כמחצית מהעובדים שהשתתפו בסקר טענו שבבריטניה יש גישה חיובית כלפי מהגרים.