שף זוכה כוכב מישלן: תשכחו מכל מה שידעתם, זו הדרך להכין חביתה
כמעט כולם יודעים לטרוף ביצים ולזרוק למחבת. עם זאת, השף דניאל פטרסון טוען שמצא דרך טובה יותר לבשל את הביצים. צפו בסרטון
כל מה שצריך זה לטרוף ביצים ולשפוך אותן למחבת. עם זאת, השף זוכה כוכבי מישלן דניאל פטרסון, טוען שמצא דרך טובה יותר לבשל את הביצים, באמצעות מים רותחים - כל מה שצריך לעשות זה לשפוך את הביצים הטרופות למים רותחים שעורבבו, לכסות את הסיר ולהמתין 20 שניות.
פטרסון, שהקים את מסעדת קוי בסן פרנסיסקו, טוען שהשיטה שלו גם מסודרת ונקייה יותר וגם עוזרת להימנע מבעיות בריאותיות הקשורות לשימוש במחבתות מצופות טפלון. הוא אומר ששכלל את השיטה בעזרת ניסוי וטעייה.
בסוכנות בלומברג בדקו את השיטה החדשה והגיעו למסקנה שהביצים יוצאות קלילות ורכות אך גם מימיות. בניגוד לטענתו של פטרסון, דווקא שיטת ההכנה הזו יצרה יותר בלגן במטבח.
כמה טיפים למי שמוכן לנסות: אל תמליחו את הביצים אלא לאחר הבישול. לדברי פטרסון הוספת מלח בעת טריפת הביצים הופכת אותן לפחות יציבות. ודאו שיש מערבולת טובה וחזקה במים לפני שמוסיפים את הביצים. כך הביצים יתרכזו במרכז וחלקים מהן לא ישקעו.
תשתמשו בכף מחוררת כדי לשלוק אותן מהמים.
אל תפחדו להוסיף זמן רתיחה נוסף.