אחרי 62 שנה: Village Voice הניו יורקי סוגר את המהדורה המודפסת
המודל האמריקאי לעיתונות אלטרנטיבית מתקשה לכסות את הוצאות ההדפסה והשיק מחדש מהדורה מקוונת. בעלי העיתון: "מתכננים פודקאסטים, סרטונים ואפילו צורות אחרות של עיתונות מודפסת"
- בתחתית מדינות המערב: ישראל במקום ה-91 במדד חופש העיתונות
- אחרי 84 שנה: בוטלה פקודת העיתונות שאפשרה לשר הפנים לסגור עיתונים
"העסק עבר לאינטרנט, וכך גם הקהל של הווייס", מסר בהצהרה פיטר בארבי, שרכש את השבועון ב-2015. עם זאת, דובר מטעם העיתון אמר כי עוד לא הוחלט מתי תיפסק הדפסת המהדורה באופן רשמי.
העיתון הוקם ב-1955 על ידי הסופר זוכה פרס פוליצר נורמן מיילר - שאף הגה את השם - וחבריו דניאל וולף ואדווין פנצ'ר, אם כי מיילר פרש לאחר ארבעה חודשים לאחר טעות הגהה באחד המאמרים שלו.
לאורך שנותיו פרסם העיתון תחקירים מקומיים הקשורים לניו יורק וכן ידיעות ברמה הפוליטית הארצית. הוילג' וויס דיווח גם בנושאי אמנות, תרבות, מוזיקה ותיאטרון, והיה תומך נלהב בזכויות הומואים ולסביות. העיתון פרסם לאורך השנים גם יצירות של סופרים נחשבים כמו עזרא פאונד ואלן גינזבורג.
"במשך יותר מ-60 שנה מותג הווילג' וויס היה בעל תפקיד גדול במיוחד בנופי העיתונות, הפוליטיקה והתרבות האמריקאים", הוסיף בארבי, נצר לאחת המשפחות העשירות בארה"ב. "הוא היה סמל להתקדמות וקול ספרותי עבור אלפי אנשים שהזהות, הדעות והרעיונות שלהם ככל הנראה לא היו נשמעים בלעדיו".
מאז 1966 הוא מחולק בחינם, אך בדומה לעיתונים רבים התקשה לכסות את ההוצאות מההכנסות מפרסום בלבד. במאי האחרון הושקה מחדש המהדורה המקוונת של העיתון, ובארבי הסביר באותו הזמן שכך יוכלו "לעשות את מה שאנחנו עושים לא רק פעם בשבוע, אלא כל יום. במגוון של פלטפורמות ממילים ותמונות ועד לפודקאסטים, סרטונים ואפילו צורות אחרות של עיתונות מודפסת".