פיטורי הבזק של אנתוני סקרמוצ'י יורגשו גם בבייג'ינג
מנהל התקשורת המפוטר של הבית הלבן מכר בינואר את אחזקתו בקרן סקייברידג' לתאגיד HNA הסיני. אם HNA ייסוג מהעסקה יש שייראו בכך אישור להשערות על מעורבות הממשל הסיני בה. אם היא תצא לפועל, שומת המס של סקרמוצ'י תתפח
לפני שאנתוני סקרמוצ'י העניק לעולם 10 ימים בלתי נשכחים בתור מנהל התקשורת בבית הלבן, היה לו נתח משמעותי בקרן גידור מצליחה בוול סטריט - סקייברידג' קפיטל.
- כל אנשי הנשיא - לשעבר: הבכירים בממשל טראמפ שפוטרו או פרשו
- טראמפ הדיח את מנהל התקשורת סקרמוצ'י - לאחר 10 ימים
סקרמוצ'י, שידוע גם בכינוי מוץ', התחיל לעבוד עם דונלד טראמפ בתור יועץ לקמפיין הבחירות. אחרי שטראמפ נבחר לנשיא ארה"ב, סקרמוצ'י ציפה לקבל תפקיד בבית הלבן. מסיבה זו הוא הודיע ב־17 בינואר השנה כי הוא מכר את אחזקתו בסקייברידג', 45% מהמניות, לקבוצת משקיעים שהוביל הקונגלומרט הסיני HNA. תג המחיר היה גבוה, 180 מיליון דולר, שהם פי שניים מהממוצע במכירות של קרנות שמנהלות נכסים בסדר גודל דומה - 12 מיליארד דולר. ארגונים אזרחיים ופרשנים פוליטיים הזהירו שבייג'ינג עלולה לנצל את העסקה כדי להשיג השקעה בבית הלבן.
כמה השערות דיברו על כך שפרט לקללות העסיסיות שהוא הדביק לעמיתיו לבית הלבן ולרצון של ראש הסגל החדש ג'ון קלי להשליט סדר בכאוס שבו מתנהלת סביבת הנשיא, הקשרים העסקיים בין סקרמוצ'י לבין סין הפכו אותו לעובד מועד לפיטורים, בכיר ככל שיהיה.
סקרמוצ'י, מצדו, טען בינואר ש"הסינים קנו את סקייברידג' למרות הקשר שלי לממשל ולא בגללו". לקבוצת HNA יש מבנה תאגידי סבוך, שעורר חשד בארה"ב. מצד שני, הרגולטור הפיננסי בסין עוקב מקרוב אחר מהלכיה שכן הוא נמצא בעיצומו של קמפיין להפחתת המינוף במגזר העסקי בסין. על שולחנן של שתי ענקיות סיניות אחרות, קבוצת הבידור והפנאי דליאן וונדה וחברת הביטוח אנבאנג, כבר נחתה דרישה למכור נכסים שהן מחזיקות מחוץ לסין כדי להוריד את רמת המינוף.
המכירה של סקייברידג' ל־HNA עדיין מחכה לאישור מוועדת ההשקעות הזרות של משרד האוצר האמריקאי. כעת, כאשר סקרמוצ'י כבר לא בבית הלבן, ייבחנו צעדיה של החברה הסינית בשבע עיניים. אם היא תחליט לסגת מהעסקה, האמריקאים עשויים לראות בכך סימן לאמיתותן של החשדות באשר למעורבות בייג'ינג. אחרי הודעת הפיטורים של סקרמוצ'י פרסמה HNA הצהרה כי "העסקה מתקדמת כרגיל וצפויה להיסגר עד סוף הקיץ".
אם היא אכן תצא אל הפועל, הפיטורים של סקרמוצ'י יכאבו לו בכיס: כעובד מדינה, הוא היה יכול להימנע ממס רווחי הון על המכירה באמצעות השקעה של ההכנסות בנכסים שרשות המס האמריקאית מאשרת, כמו אג"ח ממשלתיות. כאזרח פרטי, הדלת הזו נסגרה בפניו, ומיליוני דולרים יישארו לנצח מאחוריה.