הודו תילחם במעלימי המס עם תמונות מהאינסטגרם
פרויקט "אינסייט" שפותח במשך שבע שנים בעלות של 10 מיליארד רופי, נועד להצליב בין דפוסי ההוצאות של הצרכנים להצהרות המס שלהם. המהלך יחסוך פשיטות פיזיות בבתי התושבים
חזית חדשה במלחמתה של ממשלת הודו במעלימי מס: תמונות של מכוניות חדשות או חופשות יוקרתיות באינטסגרם יביאו לפתח דלתם של אזרחי הודו את הרשויות.
החל ממחרתיים, ממשלת הודו תתחיל לאסוף מידע וירטואלי לא רק ממקורות מסורתיים, כמו בנקים, אלא גם מאתרי הרשתות החברתיות, זאת בניסיון להצליב בין דפוסי ההוצאות של הצרכנים להצהרות המס שמסרו לרשויות. לפי מקורות יודעי דבר, אנשי הממשל יוכלו לאתר אנשים ששילמו מעט מדי מס מבלי לבצע פשיטות על בתיהם כנהוג היום.
- קפיצת המדרגה של אמזון: תנסה להאכיל 1.3 מיליארד הודים
- התעשייה הביטחונית חייבת להודו מיליארד דולר
- ראש ממשלת הודו בירך בעברית: "שלום, שמח להיות פה"
פרויקט "אינסייט", שפותח במשך שבע שנים בעלות של כ־10 מיליארד רופי (156 מיליון דולר) נועד להשלים את מהלכיה האחרונים של הודו בתחום המס, ובהם רפורמת GST שהושתה בתחילת החודש ואיחדה את מערכת המס ברחבי המדינה. בעוד שהכלכלה ההודית היא בעלת הצמיחה המהירה ביותר בעולם, הדבר אינו משתקף בהכנסות המדינה. ב־2016 עמד הגירעון התקציבי של הודו על 3.5% מהתמ"ג.
על פי המקורות, שיתוף הפעולה של הציבור צפוי לעלות מ־30% ל־40% במהלך השלב הראשון של הפרויקט, שצפוי להסתיים בדצמבר. כל הנתונים הקיימים ובכללם פירוטי כרטיסי אשראי, נכסים, השקעות במניות, רכישות במזומן והפקדות יועברו למערכת חדשה וצוות מרכזי ייעודי ישלח אימיילים או מכתבים כדי להזכיר לאזרחים להגיש את הצהרות המס שלהם, כל זאת ללא מגע פיזי.
בשלב השני של הפרויקט שיתחיל בדצמבר, אנליסטים יאספו, ינקו ויעבדו את המידע שיצטבר. לכל תושב יוקם פרופיל הוצאות והחקירות יהיו ממוקדות יותר. בשלב האחרון של הפרויקט, שצפוי לעלות לאוויר במאי 2018, תתחיל הממשלה לעשות שימוש במערכות מתקדמות כדי לחזות חדלויות פירעון עתידיות ולהזהיר מפני סיכונים.
גם במדינות אחרות, כגון בלגיה, קנדה ואוסטרליה משתמשים בביג דאטה כדי לחשוף העלמות מס שהיו נותרות חבויות ללא הטכנולוגיה. פרויקט אינסייט דומה לפרויקט "קונקט" בבריטניה, שעלותו מוערכת בכ־100 מיליון ליש"ט. מאז שהושק הפרויקט בבריטניה ב־2010, הוא מנע הפסדים של 4.1 מיליארד ליש"ט בהכנסות ממס למדינה ומספר ההרשעות עלה ל־1,165 מ־165 לשנה, כך על פי דו"ח שפרסם המוסד הלונדוני לרואי חשבון פיננסיים בדצמבר 2016.