בלעדי לכלכליסט
האוצר הקדים העברת 20 מיליון שקל להדסה
הסכום, שהועבר במסגרת הסכם ההבראה בבית החולים, היה אמור להתקבל רק בדצמבר, אך הוקדם כדי להתמודד עם עלויות חריגות באוגוסט וספטמבר
המדינה העבירה לבית החולים הדסה 20 מיליון שקל נוספים שהתחייבה להעביר במסגרת הסכם ההבראה - כך נודע ל"כלכליסט". הסכום היה אמור לעבור רק בדצמבר, אך ועדה מטעם משרדי האוצר והבריאות המפקחת על הליך ההבראה החליטה להקדים את התשלום.
- המשבר בהדסה: בג"ץ דחה את עתירת ההורים
- הסתיים הדיון על המשבר בהדסה; מחכים להכרעת בג"ץ
- המדינה לבג"ץ: מקבלים את הפשרה במשבר הדסה
בחודש שעבר מונה חשב חדש לבית החולים, רו"ח שלמה בן שימול. ההחלטה להעביר את הכסף התקבלה כדי לאפשר לו למפות בחודשיים הקרובים את הכספים שהועברו עד כה במסגרת ההבראה ואת אלו שלהם הוא עוד זכאי.
התשלום הוקדם כדי למנוע מצוקה תזרימית בחודשים אוגוסט וספטמבר, שבמהלכם צפויות הוצאות שכר גדולות יותר בשל הוצאות הבראה, מענקי ביגוד ותמרוץ אחיות. עד לסיום הבדיקה של בן שימול לא צפויים לעבור כספים נוספים.
הדסה פעל ללא חשב מלווה במשך כחצי שנה, לאחר התפטרותו של רו"ח רז זונטג. החשב התפטר עקב סכסוך מתוקשר בינו לבין הנהלת בית החולים והמנכ"ל פרופ' זאב רוטשטיין. לצדו של זונטג ניצבה מיכל עבאדי־בויאנג'ו, לשעבר החשבת הכללית במשרד האוצר.
זונטג, שמונה ביולי 2014, קיבל במהלך התקופה שכר של יותר מ־4 מיליון שקל בשנה, אף שבמשך תקופה ארוכה בקושי מילא את תפקידו — לטענתו באשמת בית החולים. מנגד, בהנהלה טענו לאורך הסכסוך כי הם ממלאים את חלקם בהסכם ההבראה, אך זונטג מסרב להגיע לישיבות.
בתחילת השנה עזבו זונטג ועבאדי־בויאנג'ו את תפקידיהם. רוני חזקיהו, שהחליף את עבאדי־בויאנג'ו, החליט יחד עם מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד על שינוי כיוון ביחס המשרד להליך ההבראה. זהו התשלום השני שמועבר לבית החולים מהמדינה מאז נכנס חזקיהו לתפקיד, לאחר העברה של 20 מיליון שקל במרץ.
במסגרת ההסכם, המדינה תסייע להדסה בהיקף של 815 מיליון שקל: מענק של 190 מיליון שקל למימון פרישת עובדים; 150 מיליון שקל לפיתוח תשתיות; 140 מיליון שקל לביטוח מקצועי; רכישת נכסים שבבעלות בית החולים תמורת 150 מיליון שקל שישמשו למימון חלק מהגירעון; הלוואה של 100 מיליון שקל בתנאים נוחים ללא הצמדה ותמיכה נוספת של 85 מיליון שקל. כמו כן, בית החולים יקבל מענק חד־פעמי בסכום שטרם סוכם לצורך שדרוג תהליכי העבודה.
הכספים מועברים בזמן משבר בבית החולים, שבמסגרתו התפטרו שישה רופאים מהמחלקה ההמטו־אונקולוגית לילדים. לטענתם, ההנהלה מנסה להגביר את קצב השתלות מח העצם בילדים חולי סרטן. ההנהלה הכחישה את הטענות.