המדינה לבג"ץ: מקבלים את הפשרה במשבר הדסה
לאחר שבג"ץ הוציא אתמול צו על תנאי, הודיעו היום המדינה ומשרד הבריאות כי הם מקבלים את ההצעה לפיה שניים או שלושה מרופאי הדסה המתפטרים ייקלטו במרפאה ההמטו-אונקולוגית בשערי צדק למשך חצי שנה. הרופאים הביעו התנגדות לפשרה
המדינה ומשרד הבריאות הודיעו היום (ה') לבג"ץ כי הם מקבלים את הצעת הפשרה שעלתה בדיון שהתקיים השבוע בעניין הרופאים המתפטרים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בהדסה. במסגרת הצעת הפשרה שגם עלתה במהלך מאמצי הגישור שנכשלו, 2 או 3 מהרופאים המתפטרים יטפלו בילדים החולים במרפאה ההמטו-אונקולוגית בשערי צדק למשך חצי שנה - עד סוף 2017.
- הדסה במשבר חמור, קולו של היו"ר ארז מלצר לא נשמע
- בג"ץ לא קיבל לפי שעה את הבקשה לפתוח מחלקה בשערי צדק
- המשבר בהדסה: הליך הגישור נכשל, הצדדים שבים לבג"ץ
ממשרד הבריאות נמסר הערב כי "החלטה זו של משרד הבריאות ניתנה במטרה להגיע לסיום המשבר הקשה לטובת הילדים, על אף שהעמדה הראשונית היתה שעל הרופאים לחזור להדסה". יש לציין שהרופאים המתפטרים עצמם (כמו גם הנהלת שערי צדק) הביעו התנגדות לפשרה בתשובה שהגישו לבג"ץ באמצעות עו"ד אורנה לין. לטענת הרופאים, אין בסמכות המדינה לקבוע אם הרופאים יכולים לעבוד במרפאה שכבר קיימת ופעילה או לא, ועל כן גם היא אינה יכולה להגביל אותם בפרק זמן קצוב - עד סוף השנה.
אתמול הודיע שר הבריאות יעקב ליצמן כי בכוונתו לקדם חוק שיגביל מעברים של רופאים ואחיות בין מוסדות רפואיים. בדיון שנערך בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת אמר ליצמן כי מדובר ב"אחת הבעיות הקשות במערכת הבריאות, לכן המשרד יושב על המדוכה לראות איך ניתן להגביל זאת באמצעות חקיקה".
ששת הרופאים המתפטרים ושלושת המתמחים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית רצו לעבור לבית החולים שערי צדק בבירה, לאחר סכסוך מתוקשר ומדמם עם מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין, שהגיע לשיאו אתמול בבג"ץ שדן בעתירה שהגישו הורי הילדים החולים. הורי הילדים, המתואמים עם הרופאים, ביקשו מבית המשפט צו על תנאי המבקש מהמדינה תשובה מדוע היא לא מאפשרת לבית החולים שערי צדק לפתוח מחלקה נוספת בעיר.
סבורים שהילדים לא יקבלו טיפול נכון
בג"ץ דחה בקשה זו, אך יחד עם זאת, הרכב השופטים שכלל את יורם דנציגר, עוזי פוגלמן ונועם סולברג, הוציא צו על תנאי למדינה לנמק תוך יומיים מדוע היא מסרבת לאחת ההצעות שהוגשו במסגרת הליך הגישור, במסגרתה 2 עד 3 מהרופאים המתפטרים מהדסה יעבדו באופן זמני מהמרפאה ההמטו-אונקולוגית בשערי צדק עד לסוף השנה, כלומר עד שיימצא פתרון קבוע. דיון נוסף בעתירה צפוי להתקיים ביום ראשון הקרוב.
בדיון שנערך אתמול בכנסת על הפגיעה האפשרית של בתי החולים ברזילי וקפלן מפתיחת בית החולים החדש של אסותא באשדוד, אמר ליצמן כי "אתמול החליט בג"ץ שלא תהיה מחלקה חדשה בשערי צדק, והציע שנשקול מעבר שלושה רופאים לשם, על מנת להעניק טיפול מוגבל בזמן עד סוף השנה. אנחנו סבורים שהילדים החולים לא יקבלו ככה טיפול נכון ונפרט לבג"ץ בדיוק למה. אם הייתי חושב שזה טוב, לא הייתי מהסס לאשר את זה".
בסביבת השר הבהירו היום לאחר הדיון בכנסת כי החוק שבכוונת המשרד לקדם נוגע לכלל מערכת הבריאות – בתי חולים וקופות חולים, כלומר גם רפואה קהילתית. "מקרה הדסה מחדד שוב את הצורך ליצור מערכת כללים שתסדיר מעברי רופאים בין בתי חולים וקופות חולים", נמסר מלשכת השר.