ציוץ אחד של אלון מאסק מוכיח שהוא מוטרד מאוד מעתיד האנושות
"אוכלוסיית העולם מאיצה לעבר קריסה, אך רק למעטים אכפת", צייץ מנכ"ל טסלה. לאיזו תחזית קודרת הוא מתייחס?
אלון מאסק חרג מהרגלו ופרסם ביום חמישי ציוץ קודר במיוחד. "אוכלוסיית העולם מאיצה לעבר קריסה, אך רק למעטים אכפת", צייץ מנכ"ל טסלה לקרוב ל-10 מיליון העוקבים שלו. שינוי לעומת הציוצים הרגילים שלו שלרוב מתייחסים לנושאים שגרתיים כמו פקקי תנועה בלוס אנג'לס או פרויקטים של יצרנית המכוניות החשמליות שלו.
- אלון מאסק: "מתחילים לייצר את מודל 3 - בדצמבר נגיע ל-20 אלף יחידות"
- לא מסתפקת בספוטיפיי: טסלה רוצה להיכנס לעסקי המוזיקה
- החל מ-75 מיליון דולר: כמה מרוויחים 10 המנכ"לים הבכירים בוול סטריט?
בהמשך הציוץ קישר מאסק למאמר שפורסם בנובמבר במגזין ניו סיינטסט (New Scientist) בשם: "העולם ב-2076: פצצת האוכלוסייה התפוצצה". המאמר, שנכתב על ידי פרד פירס מתייחס ליפן כאל מקרה מבחן לגבי כל מה שעלול להשתבש בעתיד הקרוב. אלא שבמקום התמוטטות לאחר שאוכלוסיית העולם תגדל כל כך שלא ניתן יהיה להאכיל יותר את כולם, המאמר דווקא מתייחס לבעיה הפוכה אך קטלנית באותה מידה - שאוכלוסיית העולם לא מתרבה בקצב מספיק מהר להחליף את המתים.
יפן מייצגת דוגמה טובה בהחלט לתרחיש הזה, שכן שיעור הילודה במדינה עומד על 1.4 ילדים לאישה, נמוך בהרבה מכפי שנדרש כדי לשמור על צמיחת האוכלוסייה. עם זאת, יפן אינה המדינה היחידה שבה האוכלוסייה מזדקנת. המאמר מציין גם את גרמניה ואיטליה, שתי מדינות "שהאוכלוסייה שלהן עלולה להצטמצם בחצי בתוך 60 השנים הבאות".
המאמר גם מפרט חלק מהבעיות הנובעות מאוכלוסייה מזדקנת, כולל פחות חדשנות, שינויים תרבותיים וכלכלות הנוטות למיתון. עם זאת, הוא מוצא גם כמה יתרונות, ביניהם הטענה שחברות מזדקנות פחות ימהרו להתחיל מלחמות. מעבר לכך, פחות אנשים בעולם יאפשרו למערכת האקולוגית של כדור הארץ להתחזק. "הטבע ייהנה מהיתרונות", מסביר המחבר.
זו לא הפעם הראשונה שמאסק מאמץ תיאוריות מחוץ למיינסטרים, כך למשל ביוני השנה שעברה הוא טען שיש רק סיכוי של "1 למיליארד" שאנחנו לא חיים בסימולציית מחשב.