למרות החרם הערבי: חברת התעופה של קטאר נבחרה לטובה בעולם
זו הפעם הרביעית בה חברת הקטארית זוכה בתואר שנחשב ל"אוסקר של תעשיית התעופה"; אל על אינה בין 100 הראשונות, אך מותג הלואו קוסט שלה UP דורג בין חמש חברות הלואו קוסט הטובות במזה"ת
- מומחים מזהירים: בתוך 10 שנים ענף התעופה יסבול ממחסור חמור בטייסים
- בואינג במו"מ לחוזים בסך 5 מיליארד דולר עם חברות תעופה באסיה
- מרד בארה"ב נגד פעילות חברות תעופה מהנסיכויות
אל על לא נכללה בין 100 הראשונות וגם לא בין 10 חברות התעופה הטובות ביותר במזה"ת. עם זאת, מותג הלואו קוסט שלה UP הוא הנציגות הישראלית היחידה ברשימה ודורג חמישי בדירוג חברות הלואו קוסט הטובות ביותר במזה"ת.
לעומת זאת, סינגפור איירליינס, אול ניפון היפנית, אמירייטס וקתאי פסיפיק סוגרות את החמישייה הראשונה. אווה אייר מטייוואן דורגה שישית בעוד שלופטהנזה שהוכתרה כחברת התעופה הטובה ביותר באירופה הסתפקה במקום השישי הכללי. אתיחאד איירוויז, האינאן איירליינס הסינית וגרודה אינדונזיה סוגרות את העשירייה.
זו הזכייה הרביעית של קטאר איירווייז בעשר השנים האחרונות, לאחר שכבר זכתה בתואר ב-2011, 2012 ו-2015. בשנה שעברה היא הסתפקה במקום השני אחרי יריבתה מהמפרץ הפרסי אמירייטס.
קטאר איירווייז זכתה גם בתארים מחלקת העסקים הטובה בעולם וחברת התעופה הטובה ביותר במזה"ת.
הפרס הנחשק מוגדר לעיתים כ"אוסקר של תעשיית התעופה", ואמור לשמש כנקודת אור נחוצה לחברה הקטארית, שבשל המשבר הדיפלומטי הורחקה משווקים מרכזיים באיחוד האמירויות הערביות, בחריין, מצרים וסעודיה. החברה גם התמודדה בחודשים האחרונים עם ההשלכות הפיננסיות כתוצאה מהאיסור לעלות למטוס מכשירים אלקטרונים גדולים בטיסות לארה"ב ובריטניה.
זוכות נוספות בטקס שנערך אתמול (ג') ביריד התעופה בפריז הן אייר אסיה שנבחרה לחברת הלואו קוסט הטובה בעולם ואתיחאד שהיא בעלת המחלקה הראשונה הטובה ביותר. ההחלטה על הזוכות מבוססת על סקרים עצמאיים בקרב 19.87 מיליון נוסעים מ-105 מדינות ברחבי העולם.