$
פייננשל טיימס
גג עמוד פייננשל טיימס חדש לבן

FT

מניות הטכנולוגיה הגדולות: מועדון יוקרתי שמוטב לעזוב

מניות אמזון ואלפאבית מפלרטטות עם תג מחיר של אלף דולר. הפעם לא כדאי להן להישאר בחבורה של וורן באפט

פייננשל טיימס 08:1201.06.17

מניותיהן של ארבע חברות אמריקאיות נסחרות במחיר של יותר מאלף דולר למניה. חברת האחזקות של וורן באפט, ברקשייר הת'אווי, היא החברה הבכירה במועדון: מניה בסיווג A שלה עולה כיום כ־250 אלף דולר.

 

כעת ניצבות בפתחו גם אמזון ואלפבית, החברה־האם של גוגל. מחיר מניית אמזון חצה לזמן מה את הרף של אלף דולר ביום שלישי, ומחיר מניית אלפאבית מפלרטט גם הוא עם המספר הסמלי. המחיר עצמו לא אומר הרבה על מצב החברות, מחיר מניית רשת בתי הכלבו מייסי'ס יכול לעבור את מחיר מניית אמזון אם הנהלתה תחליט לבצע איחוד מניות ביחס של 50 ל־1. שווי השוק שלה יישאר נמוך ב־470 מיליארד דולר מזה של אמזון. אבל המחיר הגבוה צפוי להרתיע משקיעים קטנים מרכישת מנייתה. לפני 20 שנה, הביקוש מצד המשקיעים הקטנים הביאו את באפט לבצע הנפקה של מניות ברקשייר הת'אווי מסיווג B, שהן זולות יותר.

 

 

טיעון שכיח נגד פיצול מניות שמשקיעים קטנים צריכים לשים את כספם בקרנות מחקות מדדים ולא במניות יחידות. גם בלי להביא בחשבון שמדובר בטיעון מתנשא, העיתוי להשמיע אותו הוא מוזר. הסיבה שמניות אלפאבית ואמזון מתקרבות למחיר של אלף דולר היא שהן הפגינו ביצועים טובים הרבה יותר משל המדדים מתחילת השנה. מניית אמזון עלתה בכ־30% ומניית אלפאבית בכ־25%. מדד S&P 500 התחזק ב־8% בלבד מתחילת השנה. מנהלי השקעות שקנו מניות FAANG (פייסבוק, אפל, אמזון, נטפליקס וגוגל), היכו את המדדים.

 

אלו שלא - כמו ברקשייר הת'אוויי עצמה – רשמו ביצועים גרועים יותר משל המדדים. באפט החליט לשנות את קו ההשקעות שלו, כשלאחרונה הוא רכש מניות של אפל. אבל ההשקעה של ברקשייר הת'אוויי בחברות טכנולוגיה היא עדיין קטנה יחסית. עם או בלי החיבוק של באפט, אמזון ואלפבית ייכנסו בקרוב למועדון האלף דולר למניה. עדיף להן לצאת ממנו כמה שיותר מהר בעזרת פיצול מניות.

 

יו"ר ברקשייר האת'אווי, וורן באפט יו"ר ברקשייר האת'אווי, וורן באפט צילום: איי פי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x