לונדון: חברות עזבו בגלל הברקזיט - המשרדים נותרו ריקים
לפי סקר של דלויט, 5.8% משטחי המשרדים בבירת בריטניה עומדים ריקים - לעומת 3.9% בתקופה המקבילה אשתקד
משרדים חדשים ומודרניים הם נכס מבוקש מאוד במרכז לונדון. חברות כמו UBS, אפל ודויטשה בנק, שכרו במהלך 12 החודשים האחרונים שטחים חדשים עבור משרדיהם בבירה הבריטית. הבעיה היא שהמשכירים אינם מוצאים שוכרים חדשים למשרדים הישנים שמתפנים.
- הנציבות האירופית העלתה את תחזית הצמיחה לבריטניה - ל-1.8% בשנה הנוכחית
- קרן ההשקעות האירופית אומרת "לא" לקרנות הון סיכון בבריטניה
- בלנקפיין מזהיר: הברקזיט עשוי להכניס את הסיטי של לונדון לקיפאון
סקר של חברת הייעוץ דלויט מלמד כי כמות הנכסים הישנים להשכרה שהתפנתה הביאה את היקף השטחים המשרדיים הריקים בלונדון ל־5.8% מכלל שטח המשרדים בעיר ברבעון הראשון של השנה, לעומת 3.9% בתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בעלייה השנתית הגדולה ביותר מאז 2009.
מנגד, מספר בנייני המשרדים החדשים בלונדון שבנייתם הושלמה זינק לשיא של 13 שנים בששת החודשים האחרונים עד סוף מרץ. בתקופה זו הסתיימה בנייתם של כ־41.9 מיליון מ"ר של שטח משרדי חדש, הכמות הגבוהה ביותר לתקופה של חצי שנה מאז 2004, כך על פי דלויט. רובה של הבנייה החלה כבר ב־2015, כאשר האמון בשוק הנדל"ן היה בשיאו. אך במקביל, קצב הפיתוח של נכסים חדשים הואט בפעם הראשונה זה שלוש שנים. כמות השטחים המשרדיים הנמצאים בבנייה ברחבי הבירה הבריטית עומדת על 149.6 מיליון מ"ר, ירידה של 6% במהלך חצי שנה. מגזר השירותים הפיננסיים שכר כ־46% מכל השטחים המשרדיים בבירה ואילו המגזר הטכנולוגי שכר 21% מכלל המשרדים.
המשקיעים החלו לסגת משוק הנדל"ן הלונדוני לאחר ההצבעה על הברקזיט ביוני הקודם, מתוך חשש כי עזיבתה של בריטניה את האיחוד האירופי תביא לבריחת חברות מהמדינה.