בלנקפיין מזהיר: הברקזיט עשוי להכניס את הסיטי של לונדון לקיפאון
מנכ"ל גולדמן זארס אמר כי הבנק נערך להעברת עובדים מבירת בריטניה למקומות אחרים באירופה, כמו פרנקפורט ודבלין, והביע חשש מאי הוודאות הכרוכה ביציאה מהאיחוד האירופי
- לא מחכים לברקזיט: האיחוד האירופי רוצה להבריח את חברות הסליקה מבריטניה
- תרזה מיי: האיחוד האירופי רוצה הסכם ברקזיט "שיעבוד רק עבורו"
- כיצד טראמפ והברקזיט יכולים להביא לשינוי של רגולציית הבנקאות העולמית
עוד הוסיף כי גם לאחר סיום המו"מ בין בריטניה והאיחוד ב-2019 יהיה צורך בתקופה מעבר של "שנתיים לפחות", אחרת בגולדמן ייאלצו להעביר משרות מלונדון. לדבריו, "אנחנו מדברים על יציבות ארוכת טווח של כלכלות ענקיות עם מאות מיליוני אנשים ופרנסה שתהיה בסכנה. אז עדיף שזה ייקח עוד קצת זמן – אני מעדיף שזה יהיה נכון מאשר מהיר".
בכל זאת, בלנקפיין מאמין שהצמיחה של לונדון כבירת פיננסים בעשורים האחרונים תיתקע בשל הברקזיט. "זה תלוי בהרבה גורמים שאנחנו לא בטוחים לגביהם כרגע, הרי אין כמעט ודאות בשלב הזה", אמר.
בלנקפיין אינו היחיד שחושש מהשפעות הברקזיט על הסיטי בלונדון. רבים בתעשיית הפיננסיים דואגים שהסכם לא טוב עם האיחוד האירופי יוביל למעבר של משרות רבות לערים אחרות ביבשת.
"אם אי אפשר להרוויח מהגישה לאירופה דרך בריטניה, ואיש לא יודע מה יהיו החוקים וההחלטות, אז קיים סיכון שיהיו התאמות שבוודאי יגרמו לחלק מהחברות לצמצם את דריסת הרגל שלהן בבריטניה", הוא הוסיף. על מנת למנוע זאת, בלנקפיין מעדיף שכמעט ולא יהיו הגבלות על השירותים הפיננסיים בין בריטניה ושאר האיחוד האירופי. לדבריו, "שנתיים זה זמן רב כדי להירגע ולהחליט מהם האינטרסים הכלכליים לטווח הארוך. בריטניה צריכה לשמור על מערכת יחסים טובה עם גוש הסחר הגדול, והשוק האירופי צריך להכיר בכך שבריטניה היא כלכלה גדולה".