טויוטה תממן פרויקט לפיתוח מכונית מעופפת
טויוטה תספק 352 אלף דולר לצורך הפרויקט, המובל על ידי קבוצה הנקראת קארטיבטור, בה חלק מעובדי טויוטה מתנדבים. הקבוצה מתכננת לפתח אבטיפוס לקראת מבחן מאויש שיתקיים עד סוף 2018
מכוניות מעופפות מושכות תשומת לב רבה בימינו, כשחברות סטארט אפ ומטוסים אמריקאיות מנסות להיכנס לתחום. לנוכח התחרות המוגברת לפתח את הרכב של הדור הבא, תעופה הולכת ומתגלה כתשובה מבטיחה.
הפרויקט מובל על ידי קבוצה הנקראת קארטיבטור (Cartivator), והוא יצא לדרך ב-2012, אז זכה מנהיג הקבוצה טסובסה נאקמורה בתחרות עסקית. 30 המשתתפים בפרויקט עבדו בו בהתנדבות, ואליהם הצטרפו מאספומי מיווה, מומחה לרחפנים ומרצה להנדסת מכונות באוניברסיטת טוקושימה, וטאיזו סון, מייסד חברה לפיתוח משחקי מחשב.
- חולמים על מכונית מעופפת? השנה תוכלו לקנות אותה
- אובר שכרה בכיר לשעבר בנאס"א שייפתח עבורה מכונית מעופפת
- הכירו את ה"קורמורן": מכונית מעופפת מתוצרת ישראל
טויטה הסכימה באופן עקרוני לספק מימון של 40 מיליון ין (352,982 דולר) לקארטיבטור, שעד כה נסמכה על מימון המונים ודרכים אחרות למימון.
הקבוצה מתכננת לפתח אבטיפוס לקראת מבחן מאויש שיתקיים עד סוף 2018. לשם כך היא מתכוונת להתמקד בפיתוח טכנולוגיה שתשלוט במדחפים על מנת לייצב את הכלי. בקבוצה מקווים להגיע לייצור מסחרי של המכונית המעופפת עד 2020, אז טוקיו תארח את האולימפיאדה.
המכוניות המעופפות אמורות לסייע בהקלה על הפקקים ועל זיהום האוויר. חברות נוספות העובדות על פיתוח מכונית מעופפת כוללות את קיטי הוקס (Kitty Hawk), סטארט אפ אמריקאי במימונו של מייסד גוגל לארי פייג', עובדת על פיתוח Flyer – מעין מטוס חשמלי. גם יצרנית המטוסים איירבוס מתכוונת להתחיל במבחנים למכונית מעופפת השנה, ואובר הכריזה בחודש שעבר על תכניות להשיק שירות מוניות מעופף.
עם זאת, לפני שמכונית מעופפת תהפוך למציאות, עליה להתגבר על מכשולים רבים, בראשם ענייני בטיחות. יהיו צורך גם לאמץ חוקים ורגולציות חדשים.