$
חברה וסביבה

ממנילה עד בני ברק: אלו הערים הצפופות בעולם

דירות בגודל מזערי, רכבות מפוצצות עד אפס מקום וסחורה שמסודרת לגובה כדי לחסוך מקום - כך נראים החיים במקומות שנכנסו לרשימת הלשכה הבינלאומית לאוכלוסין. והיכן ממוקמת ישראל?

שירות כלכליסט 22:4420.04.17

תהליך האורבניזציה מתפשט בכל העולם, ועד שנת 2050 70% מאוכלוסיית העולם יחיו בסביבה עירונית. כך על פי הערכות הלשכה הבינלאומית לאוכלוסין Population Reference Bureau.

 

אחת מדרכי ההתבוננות באוכלוסיית העולם, הממחישים צמיחה זו, היא לבחון את צפיפות האוכלוסייה בערים השונות ברחבי העולם.

 

הערים הצפופות בעולם מתמודדות עם אתגרים ייחודיים להן. הן נאבקות על משאבים כמו דיור ומרחב אישי, והן מעמידות למבחן את תשתיותיהן. אתר ביזניס אינסיידר מעניק הצצה לתוך הערים הצפופות בעולם:

 

ניו יורק

10,400 תושבים לקמ"ר

 

מדובר בעיר בעלת מספר התושבים הגדול בארה"ב לקמ"ר, אולם עד כמה שהדבר עשוי להפתיע, הצפיפות בניו יורק היא כאין וכאפס לעומת הערים הצפופות בעולם.

 

מנהטן, ניו יורק מנהטן, ניו יורק צילום: snipview.com

 

מנילה בירת הפיליפינים

41,300 תושבים לקמ"ר

 

מנילה נחשבת לעיר הצפופה בעולם. שיעור הפריון הממוצע בעיר הוא 3.1 ילדים לאישה. אוכלוסיית העיר צפויה להכפיל עצמה עד 2025, ויש חשש כבד כי תשתית העיר לא תוכל לעמוד בעומס.

 

צפופים במנילה צפופים במנילה צילום: רויטרס

 

כלכותה

24,000 תושבים לקמ"ר

 

אחד ממאפיינים הבולטים של צפיפות היתר האורבנית היא התחבורה. בכלכותה, בירת מדינת מערב בנגל שבהודו עונת המונסונים מכבידה ביותר על כבישיה הפקוקים בלאו הכי. גם בכל הנוגע לדיור בעיר, תושביה לעיתים קרובות מתגוררים היכן שהם עובדים או מאחסנים את ציוד העבודה שלהם.

 

כלכותה כלכותה צילום: רויטרס

 

מומביי

28,000 תושבים לקמ"ר

 

הצפיפות במומבאי מאלצת תושבים להתגורר בדירות מזעריות. השכירות לדירה ששטחה מעט יותר מ-9 מ"ר הוא כחצי דולר.

 

 

מומבאי, הודו מומבאי, הודו צילום: רויטרס

 

הונג קונג

 

באזורים הצפופים בהונג קונג משפחות שלמות מתגוררות בדירות של כ-5.5 מ"ר וזאת תמורת כ-500 דולר לחודש. בתי הקובייה (או בתי ארון קבורה, כפי שהם נקראים ע"י המקומיים) משמשים דיירים קשישים שלא יכולים להרשות לעצמם חלל גדול יותר ואין להם משפחה שאצלה הם יכולים להתגורר.  

 

דירה זעירה בהונג קונג דירה זעירה בהונג קונג צילום: רויטרס

 

דאקה, בנגלדש

28,000 תושבים לקמ"ר

 

הרכבות כה צפופות בעיר עד כי רבים מבין ההמונים הממתינים ברציף פשוט קופצים בין הקרונות כדי להגיע למחוז חפצם. בשוקי העיר, מסדרים הרוכלים את סחורותיהם לגובה כדי לאפשר מעבר לקונים. 

 

גם מסילות הרכבת צמופות גם מסילות הרכבת צמופות צילום: רויטרס

 

בני ברק

27,000 תושבים לקמ"ר

 

העיר הממוקמת במרכז הארץ התברגה במקום גבוה ברשימה המפוקפקת. את ההמונים ניתן לראות במיוחד בעת אירועים דתיים או בהפגות.

 

בני ברק בני ברק צילום: רויטרס

 

ניו דלהי, הודו

 

אולם מעבר לצפיפות ולקשיים, עיר המתפקעת מתושבים גם יכולה להפיק חגיגות עליזות שכמותן לא ניתן לראות באזורים כפריים. בניו דלהי בירת הודו למשל, מאות אלפי תושבים נהרו בחודש שעבר לרחובות כדי לחגוג את תוצאות הסקר לטובת פוליטיקאי בכיר בשם Amit Shah. תומכיו רקדו, ניגנו, והשליכו זה על זה אבקות צבעוניות בחגיגה ההמונית. 

 

אסיפת בחירות בניו דלהי אסיפת בחירות בניו דלהי צילום: רויטרס

 

מקאו

21,000 תושבים לקמ"ר

 

העיר הממוקמת בחצי האי לחופה הדרומי של סין, מערבית להונג קונג, הנחשבת למרכז הימורים ובידור, היא אחת הצפופות בעולם. מספר תושבים זה יחד עם תעשיית הקזינו והבידור המשגשגת, הופכת את העיר למתחרה של לאס וגאס. 

 

חצי האי מקאו חצי האי מקאו צילום: רויטרס

 

הצפיפות הבלתי נתפסת של העיר מדגישה עד כמה כסף – או היעדרו – יכול להפוך תפיפות אוכלוסין לבעיית תברואה או להזדמנות פיננסית רווחית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x