$
נדל"ן עולמי

הערים היקרות בעולם בסעיף הדיור: מומבאי והונג קונג

על פי מחקר חדש, משק בית עם הכנסה ממוצעת, יצטרך לחכות יותר מ-30 שנה לפני שיוכל לרכוש דירה בגודל 90 מ"ר בערים כמו בייג'ינג, הונג קונג או מומבאי. והיכן ממוקמת תל אביב?

בלומברג 14:2618.01.17

יוקר הדיור בערים גדולות כמו לונדון וניו יורק הוא ידוע למדי, אך מחקר חדש של Oxford Economics מצא כי הערים היקרות ביותר בעולם נמצאות דווקא באסיה.

 

 

על פי המחקר, שבדק את היחס בין מחיר הבתים וההכנסה של משקי בית, משק בית בהונג קונג, מומבאי ושנגחאי, המרוויח הכנסה חציונית יצטרך לחכות יותר מ-30 שנה לפני שיוכל לרכוש דירה בגודל 90 מ"ר. ההחזר משכירות במומבאי, שנגחאי, בייג'ינג ודלהי הוא "נמוך באופן יוצא דופן", ועלול להצביע על כך שהערכות המחירים בערים הללו "גבוהות מדי". בכל 4 הערים התשואה מהשכרת נדל"ן הייתה נמוכה מהתשואה על אג"ח ממשלתיות לעשר שנים ב-2016, זאת בניגוד למצב בערים כמו טוקיו, סידני, ניו יורק וסיאול.

 

 

"אנחנו מעריכים כי העליות במחירי הבתים יתמתנו בשנים הבאות ברחבי אסיה, וצפויות אף נפילות בחלק מהשווקים", כתבו מחברי המחקר טיאנג'י הי ולואיס קואיג'יס.

 

שיעורי הריבית הנמוכים שהנהיגו בנקים מרכזיים בעשור האחרון היו בין הגורמים לצמיחה במחירי הבתים ברחבי העולם, אך עליית הריבית בארה"ב ובמקומות אחרים צפויה לשנות את המגמה הזו, זאת בעקבות התייקרות המשכנתאות. העלאות הריבית הנוספות הצפויות בארה"ב גם קרוב לוודאי שימשכו כסף חזרה למדינה, מהלך שישפיע על מחירי הנכסים באסיה.

 

מומבאי. מעל 30 שנה של חיסכון לקניית דירה מומבאי. מעל 30 שנה של חיסכון לקניית דירה צילום: shutterstock

 

בטווח הארוך, עליית השגשוג וגורמים דמוגרפיים מצביעים על ביקוש ער בערים גדולות רבות באסיה, בייחוד בכלכלות הפחות מפותחות, וכנראה ימשיכו לתמוך בעליית המחירים במקומות הללו. עם זאת, אוכלוסיית טוקיו וסיאול צפויה להתכווץ בשמונה השנים הבאות, מה שיוביל להורדת הביקוש לדיור.

 

המחקר של אוקספורד לא בדק את מחירי הדירות בתל אביב בהשוואה שביצע, ואולם בדיקה שערכנו ממצבת את מחירי הדירות בתל אביב (יחסית להכנסה הממוצעת) בצמרת העולמית. על פי סקר מחירי הדירות שביצעה לשכת השמאים ברבעון השלישי של 2016 עלתה דירת 4 חדרים ממוצעת בתל אביב 3.158 מיליון שקל. בהשוואה לשכר ממוצע של 10,000 שקל שהיה נהוג בישראל באותה תקופה, יוצא שכדי לרכוש דירת 4 חדרים בתל אביב צריך לעבוד 26 שנים, מה שממצב את תל אביב במקום השישי בעולם ביוקר היחסי של דירות בערים הגדולות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x