$
כלכלה ומדיניות

השכר במגזר הייצור בסין כמעט זהה לגוש היורו

בשעה שבמדינות אחרות השכר השעתי הממוצע קפא ואף ירד בעשור האחרון, בסין הוא עלה פי שלושה ומתקרב לשכר בפורטוגל ויוון

שירות כלכליסט 09:5528.02.17

המשכורת הממוצעת לשעה בסין כמעט שווה למשכורת במדינות מפותחות, כמו פורטוגל או יוון.

 

לפי נתונים שפרסמה חברת המחקר יורומוניטור המשכורת השעתית לעובד במגזר הייצור בסין צמחה ב־200% מאז 2005, והגיעה ב־2016 ל־3.6 דולר, יותר מבכל אחת ממדינות אמריקה הלטינית, פרט לצ'ילה.

אם משווים את משכורת הייצור בסין לגוש היורו, היא שקולה לכ־70% מהמשכורת בכלכלות החלשות בגוש. העלייה החדה במשכורות מלמדת עד כמה השתפר מצבם הכלכלי של רבים מ־1.4 מיליארד תושבי סין. עם זאת, היא עלולה לבשר גם על תקופה חדשה, שבה היצוא הסיני לא יהיה תחרותי כפי שהוא עכשיו, ומשרות ייצור יעברו למדינות אחרות. ענף ייצור שכבר משנה את פניו בסין הוא ענף הטקסטיל. בן קוונדר, אנליסט בחברת מחקר השווקים צ'יינה מרקט, אמר לאתר האינטרנט של CNBC כי "בעלי החברות משקיעים המון כסף בהקמת מפעלים מחוץ לסין". מנגד, אפיק אחר שבו בוחרים אנשי העסקים הוא אוטומטיזציה של הייצור, שמגדילה את הפריון במשק.

 

 

האנליסטית אורו מוהיודין הסבירה בדו"ח, כי הפריון במגזר הייצור בסין צמח בקצב גדול יותר מהמשכורות, ומגמה זו משככת את זליגת המשרות למדינות אחרות. "העלייה בפריון גורמת לייצור בסין להמשיך להיות משתלם עבור חלק מהיצרנים", אמרה. סיבה נוספת שמשאירה יצרנים בסין למרות העלייה בהוצאות הייצור היא קהל הצרכנים העצום במדינה, שצפוי לתפוס נתח של 20% מהצרכנים בשורה של ענפים עד 2020. בחברת ההשקעות סטנדרט לייף סבורים שאחד הגורמים המשמעותיים לזינוק במשכורות בסין הוא הצטרפותה לארגון הסחר העולמי בסוף 2001.

 

למרות פערי ההכנסה המעמיקים בסין, בחינת נתוני ההשתכרות במגזרים אחרים מלמדת כי לא רק בייצור חלה עלייה חדה. המשכורת הממוצעת הכללית עלתה מ־1.5 דולר לשעה ב־2005, ל־3.3 דולר לשעה אשתקד. מדובר במשכורת שעתית גבוהה יותר מאשר בברזיל, מקסיקו, קולומביה, תאילנד והפיליפינים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x