ארה״ב מטילה סנקציות על איראן בעקבות ניסוי הטילים הבליסטיים בידי טהרן
הסנקציות אוסרות על אמריקאים לבצע עסקים עם 13 אזרחים איראניים ו-12 חברות מהמדינה, זאת עקב תרומת איראן "להפצה של כלי נשק להשמדה המונית והקשר שלה לטרור". במקביל אמור טראמפ לחתום היום על צו נשיאותי שיבטל את הצורך של יועצי פנסיה לפעול למען האינטרס הטוב ביותר של לקוחותיהם
ארה"ב מטילה סנקציות חדשות על איראן - זאת על רקע רצונו של הנשיא דונלד טראמפ להעניש את טהראן על ניסוי הטילים הבליסטיים שערכה לאחר שהוזהרה כי היא "משחקת באש", כך דיווח אתר "בלומברג" לפני זמן קצר. בהצהרה שמסר משרד האוצר האמריקאי היום הוא פרסם רשימה של 13 אינדיבידואלים ו-12 גופים איראניים, שיוטלו עליהם מגבלות חדשות, עקב "תרומה להפצה של כלי נשק להשמדה המונית וקשר לטרור". במסגרת הסנקציות, ייאסר על אזרחים אמריקאים לבצע עסקאות עם גופים אלה.
- טראמפ לא עוצר: הנפגעים הבאים - החוסכים לפנסיה
- אלון מאסק: אמליץ לטראמפ לסגת מהצו המגביל הגירת מוסלמים
- שר המלחמה: איך נראה החזון המהפכני של סטיב בנון, האיש החזק בממשל טראמפ
לפני ההצהרה מסר שר החוץ האיראני מוחמד זריף כי "איראן לא מתרגשת מאיומים. אנחנו מעוניינים להשיג ביטחון לאנשינו. לעולם לא נשתמש בכלי הנשק שלנו נגד מישהו, למעט במקרה של הגנה עצמית".
טראמפ לא עוצר: הנפגעים הבאים - החוסכים לפנסיה
בתוך כך, אמור טראמפ לחתום היום על על צו נשיאותי שימוסס חלק ניכר מהחקיקה הרגולטורית, חוק "דוד-פרנק" משנת 2012, שנקבע כתגובה למשבר הפיננסי. "לאמריקאים יהיו אפשרויות בחירה טובות יותר ולאמריקאים יהיו מוצרים טובים יותר משום שאנחנו לא נטיל על הבנקים נטל של מיליארדי דולרים בעלויות רגולטוריות מדי שנה", אמר ראש המועצה הכלכלית-לאומית של הבית הלבן ומנכ"ל גולדמן זאקס לשעבר, גרי כהן, בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" שפורסם היום.
חוק דוד-פרנק (Dodd-Frank) לרפורמה בוול סטריט ולהגנת הצרכן, נחקק לקוד החוקים הפדראלי בידי הנשיא לשעבר ברק אובמה בשנת 2010 בתגובה למיתון הגדול. החוק החיל שינויים רגולטוריים פיננסיים בכמעט כל ההיבטים של תעשיית השירותים הפיננסיים.
החוק נועד להחיל "רפורמה נרחבת במערכת הרגולטורית בתעשייה הפיננסית של ארה"ב", לדברי אובמה. החוק הביא לביטולן, למיזוגן או ליצירתן של רשויות רגולטוריות כדי להגביר את הפיקוח על מוסדות פיננסיים ולקדם שקיפות ושינויים נוספים. הוא החיל דרישות פיקוח נוקשות שנועדו להגן על כספם של הצרכנים, המשקיעים והעסקים בארה"ב.
על פי העיתון, הממשלה החדשה מתכננת מהלך נשיאותי נוסף להיום, והפעם לשם צמצום הרגולציה מעוררת המחלוקת, שכונתה "חוק הנאמנות" שאמורה הייתה להיכנס לתוקפה באפריל, המחייבת את יועצי השקעות הפנסיה לפעול למען האינטרס הטוב ביותר של לקוחותיהם. כך על פי הדיווח בוול סטריט ג'ורנל. כאשר נשאל אם חוק הנאמנות יבוטל, הניד כהן בראשו והשיב: "זהו חוק רע לצרכנים".