הצו של טראמפ: חברות התעופה לא עודכנו מראש ועכשיו מתמודדות עם הנוסעים
הצו של נשיא ארה"ב שחסם כניסת מבקרים לארה"ב משבע מדינות מוסלמיות, העמיד את חברות התעופה בפני כאוס. בבריטיש איירווייז מציעים לאותם לקוחות שנפגעו החזר כספי על כרטיס הטיסה לארה"ב
חברות התעופה הבינלאומיות מתקשות לעמוד בתקנות הנסיעות החדשות, זאת לאחר שנתפסו לא מוכנות לצו של דונלד טראמפ, שחסם כניסת מבקרים לארה"ב משבע מדינות מוסלמיות.
- צו המוסלמים של טראמפ: כאוס בנמלי התעופה
- בעקבות הצו הנשיאותי נגד כניסת מוסלמים: גוגל משיבה לארה"ב עובדים; צוקרברג: "אני מודאג"
- טראמפ חתם על צו שמגביל כניסת מוסלמים: "עדיפות לנוצרים"
על פי אנשים המקורבים לנושא, חברות התעופה לא קיבלו התראה מראש על כוונת הנשיא החדש ועל אופן יישום הדרישה. בעקבות זאת התחוללות מהומות בשדות התעופה ברחבי ארה"ב, שכן חלק מהנוסעים לא הורשו להיכנס ונציגי חברות התעופה נאלצו למנוע מנוסעים מהמדינות המדוברות - איראן, עיראק, לוב, סומליה, סודאן, סוריה ותימן – לעלות על טיסות, גם אם החזיקו בוויזות, ואפילו אם הם תושבים חוקיים בארה"ב. "אנחנו מודעים להנחיות ועובדים עם הממשל הפדראלי כדי לציית להן", מסר דובר חברת יונייטד קונטיננטל.
רוברט מן, נשיא חברת הייעוץ אר.וו מן, אומר כי חברות התעופה נותרו מבולבלות. "אין להן למה להשוות, ולכן אינן יודעות כיצד להתייחס ללקוחות שלהן", הסביר. חברות התעופה נדרשות לציית להנחיות מפורטות של הממשל לגבי למי מותרת כניסה לארה"ב. אולם, נראה שטראמפ חתם על הצו הנשיאותי מבלי לתת לחברות התעופה הזדמנות לשנות את ספר החוקים הנוכחי.
כריסטין אלדן, עורכת דין לענייני הגירה ממיאמי, מעריכה כי עורכי דין כבר עובדים על העניין ומנסים להבין מה קרה ומה לעשות. "ההחלטה הזו תשפיע
על חברות, משפחות וסטודנטים", היא אומרת. לארה"ב יש הסכמים עם המדינות האסורות, שמאפשרים למשקיעים להקים חברות בארה"ב תחת תכנית הוויזה E-2, אולם עכשיו המשקיעים הללו לא יורשו להיכנס לארה"ב לנהל את החברות שלהם. במקביל, חברות נפט, טכנולוגיה ואחרות שתלויות בעובדים זרים עלולות להיתקל במחסור עובדים.
חלק מחברות התעופה הגדולות כבר פרסמו הצהרות בנוגע לאופן שבו יפצו את הנוסעים שלא הורשו להיכנס לארה"ב: דלתא איירליינס הודיעה כי תיצור קשר עם לקוחות שהושפעו מהאיסור לגבי אפשרות הזמנה מחדש של כרטיס או החזר כספי. אמירייטס מתכוונת לפעול בצורה דומה. "מספר קטן של נוסעים שלנו הושפעו מדרישות ההגירה החדשות", נכתב בהודעה שפרסמה החברה מדובאי. בבריטיש איירווייז מציעים לאותם לקוחות שנפגעו "החזר כספי על כרטיס הטיסה לארה"ב". כמו כן, החברה הבריטית תעניק לנוסעים אפשרות להזמין מחדש את הטיסות. בדומה, ווסטג'ט, חברת התעופה השנייה בגודלה בקנדה, מספקת ללקוחות שלא הוכנסו לארה"ב החזר כספי מלא.