קובי אלכסנדר מבקש מבית המשפט בארה"ב שעונשו לא יעלה על שנתיים מאסר
ב-23 בפברואר ייגזר דינו של מייסד קומברס לשעבר, שהורשע בתרמית בני"ע - עבירה שהעונש המירבי עליה הוא 10 שנות מאסר. אלכסנדר הגיש תצהיר לבית המשפט בברוקלין ובו הוא מבקש להתחשב בו בשל מגוון סיבות, בהן תרומתו לקהילה בנמיביה ושירותו במלחמת יום הכיפורים
מייסד ומנכ"ל חברת הטכנולוגיה קומברס לשעבר, קובי אלכסנדר, מבקש מבית המשפט הפדרלי בברוקלין ארה"ב להטיל עליו עונש מאסר בפועל שינוע בין 18 ל-24 חודשים, בעקבות הרשעתו בתרמית בניירות ערך. כך עולה מתצהיר שהגיש אלכסנדר ביום רביעי האחרון, באמצעות סנגורו בנג'מן ברפמן, לשופט ניקולס גארופיס שצפוי לגזור את דינו של אלכסנדר בחודש הבא (23.2). העונש המקסימלי על העבירה שבה הורשע אלכסנדר עומד על 10 שנות מאסר.
- קרבות בין אסירים והליכה במעגלים באגף: מה עובר על קובי אלכסנדר בכלא?
- השופט שיכריע את גורלו של קובי אלכסנדר: קשוח וחם מזג
- קובי אלכסנדר הודה בתרמית בני"ע - ונשלח למעצר עד תום ההליכים
אלכסנדר חזר לניו יורק בחודש אוגוסט אשתקד, לאחר שהייה של 10 שנים בנמיביה שאליה נמלט כדי להימנע מהעמדתו לדין בארה"ב בפרשת הבקדייטינג (ראו הסבר למטה). הוא שב בעקבות הסדר טיעון עם התביעה בניו יורק, לפיו מכתב האישום המקורי שהוגש נגדו לאחר שנמלט מהמדינה יימחקו סעיפים כגון הלבנת הון, תשלום שוחד ושיבוש הליכי משפט. בסוף חודש אוגוסט הוא הורשע כאמור בביצוע תרמית בניירות ערך, ומאז הוא נמצא בכלא הפדרלי מטרופולין בברוקלין.
אלכסנדר מעלה בתצהיר שלל נימוקים אישיים שלטעמו מצדיקים להקל בעונשו. כך למשל הוא מציין את הקמת קומברס שהפכה לחברת טכנולוגיה מובילה בתחומה, הנפקתה בנאסד"ק, תרומתו לקהילה בנמיביה, שירותו הצבאי בסיירת שקד וכקצין מודיעין במלחמת יום הכיפורים, הטיפול בשלושת ילדיו ועוד.
פרשת הבקדייטינג - תארוך לאחר של אופציות - נחשפה בשנת 2006 בעקבות תחקיר של "הוול סטריט ג'ורנל". התחקיר, שהתבסס על מחקר אקדמי, העלה שכ-2,000 חברות טכנולוגיה שנסחרות בארה"ב שיחקו עם תאריכי הקצאת האופציות לעובדים ולמנהלים במטרה להגדיל את הרווחים ממימושן במשך כ-15 שנה - מתחילת שנות ה-90' ועד 2002.
רק חמישה נשלחו לכלא
התחקיר רמז לפעילות פלילית במספר רב של חברות, ביניהן חברות ענק כמו קומברס ואפל. הרשויות הפדרליות בארה"ב פתחו בהליכי בדיקה בנוגע לכ-130 חברות בלבד. למרות הזמן והממון שהוקדשו לכך על ידי הרשויות האמריקאיות, בסופו של דבר הורשעו עד היום 12 מנהלים ורק 5 ריצו עונשי מאסר.
העונש החמור ביותר - שנתיים מאסר בפועל - הוטל על סמנכ"ל התפעול לשעבר של מונסטר ג'יימס טרייסי. מנכ"ל KB Home לשעבר ברוס קראץ נידון לחמש שנות מאסר על תנאי, זאת לאחר שהממשל הפדרלי ביקש מבית המשפט לגזור עליו מאסר של שש שנים על תנאי. גם משפטים אחרים שנערכו הסתיימו לעיתים בקול ענות חלושה. כך, למשל, משפטו של מנכ"ל ברודקום לשעבר הנרי ניקולס הופסק לאחר שהשופט גילה אי סדרים בהתנהלות התביעה. אי הסדרים הובילו לביטול ההאשמות נגדו.