קרבות בין אסירים והליכה במעגלים באגף: מה עובר על קובי אלכסנדר בכלא?
התביעה במשפטו של אלכסנדר ביקשה לדחות את הדיון בחודש וחצי על מנת לעבור שוב על החומרים. עורך דינו ביקש כי אם הדיון יידחה שוב, הוא יעבור לכלא פחות מסוכן
הדיון בגזר הדין של מייסד חברת קומברס קובי אלכסנדר יתקיים ב־25 בינואר 2017, זאת לאחר שהתביעה ביקשה מבית המשפט לדחות בשישה שבועות את הדיון בשל רצונה לעבור שוב על החומרים. אלכסנדר נמצא במעצר לאחר שהודה בתרמית ניירות ערך והסגיר את עצמו לרשויות החוק האמריקאיות בחודש אוגוסט האחרון. לפני שהסגיר את עצמו שהה אלכסנדר כעשר שנים בנמיביה במטרה לחמוק מרשויות החוק האמריקאיות. נראה כי מערכת החוק האמריקאית מעבירה לאלכסנדר מסר קשוח וחד — אנחנו חיכינו לך עשר שנים, אתה תחכה עוד קצת.
- מעצרו של קובי אלכסנדר: מידע על אסירים בבתי הסוהר הפדראליים מונגש למשפחות
- "הנאשם חושב שמגיע לו יחס מיוחד. אין מחלקת עסקים בביהמ"ש"
- חדר שינה של 100 איש ושכר סמלי של 20 דולר
בתגובה ביקש עורך דינו החדש של אלכסנדר ג’רמי טמקין כי אם התביעה תבקש לדחות שוב את הדיון, בית המשפט ישקול מחדש את שחרורו בערבות עד לנתינת גזר הדין, או לכל הפחות יורה להעביר אותו לכלא ברמת אבטחה נמוכה יותר (Low Security), מהסוג שבו ככל הנראה ירצה את עונשו לאחר שייגזר. "עד לתאריך החדש, מרשי ירצה יותר מחמישה חודשים בכלא שמוגדר ברמת אבטחה גבוהה (Maximum Security). לאחר גזר הדין הוא כמעט בוודאות יועבר למתקן פחות קשה, ואף ששהותו בכלא תקוזז עם גזר הדין הסופי, לא ניתן להשוות את תנאי הכליאה הנוכחיים למה שהיה עובר עליו במתקן עם אסירים פחות מסוכנים, או אם היה משוחרר בערבות", טען עו"ד טמקין.
קרבות בין אסירים בבית הכלא שבו עצור אלכסנדר
עו"ד בנג'מין בראפמן המשמש גם הוא כפרקליטו של אלכסנדר הפציר בעבר בשופט ניקולס גאראופיס שישחרר את מרשו בערבות וטען כי אלכסנדר לא בנוי להיות כלוא עם אסירים מסוכנים, שהוא אינו אלים בעצמו ושלא ישרוד בסביבה כזאת, אך השופט דחה את בקשתו.
חודש לאחר שנשלח אלכסנדר לבית הכלא הפדרלי מטרופולין בברוקלין פרצה מהומה אלימה בין הכנופיה האפרו־אמריקאית הידועה בכינוי הקריספס, לבין יריביה הלטיניים־היספניים, MS-13, שמנהיגה המיתולוגי נשלח למאסר עולם ב־2013. בית הכלא כולו נכנס למצב חירום למשך 24 שעות עד שכוחות הביטחון האמריקאיים הצליחו להשתלט על כל האסירים. במשך הזמן הזה קובי אלכסנדר היה בתאו באגף השמור, רחוק מאוד מחיי הפאר שאליהם הורגל במהלך העשור שבילה עם משפחתו בנמיביה.
מאז המהומה ההיא בסוף ספטמבר בית המשפט הפדרלי חזר לדון בעניינו של אלכסנדר, והפעם בגלל טענות ובקשות מצדו. בסוף נובמבר כתב עו"ד טמקין לבית המשפט כי "אלכסנדר מבלה את רוב ימיו בהליכה במעגלים באגף", וביקש להעביר לו מדרסים מיוחדים ומכשיר שמיעה. התלונה שכללה גם טענה לחוסר חשיפה לאור יום ואוויר צח, נדחתה על הסף על ידי התובע הכללי ג'יימס לומן עם תמונה שהוגשה לבית המשפט כראיה לחדר המשותף לאסירים הפתוח כל יום משש בבוקר ועד תשע בערב, ובו גם חלון ענק. בקשתו של אלכסנדר לקבל מכשיר שמיעה ומדרסים נמצאת בבדיקה ואף זכתה לסיקור תקשורתי מלגלג במדיה הניו־יורקית שכינתה את אלכסנדר מתבכיין ונוכל.
בכל מקרה, אלכסנדר צפוי לקבל עד עשר שנות מאסר, וזאת לאחר שכבר שילם קנסות ופיצויים כספיים בגובה 114 מיליון דולר.
"המוח מאחורי מניפולציה בשווי מיליוני דולרים"
בספטמבר 2006 הואשם אלכסנדר ב־35 סעיפים פליליים שלפיהם היה המוח מאחורי מזימה שנמשכה 15 שנה ובמסגרתה בוצעה מניפולציה באופציות של קומברס בשווי מיליוני דולרים. אלכסנדר הואשם גם בהלבנת כספים לאחר שהעביר מיליוני דולרים לחשבונות אישיים בישראל, כמו גם בשוחד ובהטיית עדים לאחר שניסה לשכנע את סמנכ"ל הכספים של החברה לקחת על עצמו את האחריות לשערורייה. בסופו של דבר הואשם אלכסנדר בסעיף אחד בלבד הנוגע לתרמית בניירות ערך.
בעוד ההאשמות תלויות ועומדות נגדו, אלכסנדר נמלט לנמיביה, שלה לא היה באותה עת הסכם הסגרה עם ארה"ב. עם זאת, לאחר הגעתו של אלכסנדר לנמיביה, נשיא המדינה צירף את ארה"ב לרשימה.