$
כלכלה ומדיניות

הבנקים בבריטניה: שנתיים לא יספיקו לנו כדי להיפרד מהאיחוד

הבנקים הגדולים בבריטניה דורשים תקופת הסתגלות של חמש שנים להשלמת הברקזיט וטוענים כי אם לא תינתן להם, תישקף סכנה לכלכלה

שירות כלכליסט 18:2009.12.16

הבנקים הגדולים של אנגליה דורשים שהממשלה תאפשר למערכת הבנקאית של המדינה להיוותר תחת חוקי האיחוד האירופי במשך 5 שנים לאחר תום הברקזיט. מהלך זה צפוי להכעיס את המתנגדים לאיחוד האירופי, המבקשים להתנער ממערכת החוקים של הגוש במהירות האפשרית.

 

הבנקים - שחקנים בינלאומיים - לוחצים על הממשלה בלונדון לאפשר לבית המשפט האירופי לצדק לפסוק לגבי החלטות הקשורות לפעילותם העסקית במהלך תקופה זו. כך על פי מסמכים שהגיעו לידי סוכנות רויטרס.

 

המסמך נוסח בידי עורכי דין שנשכרו בידי הבנקים המנהלים פעילות לוביסטית בממשלה לפרישה הדרגתית מהאיחוד. הוא נכתב בתמיכת הבנקים הגדולים באנגליה ונשלח למשרד האוצר הבריטי. זוהי הבקשה המפורטת ביותר שהוגשה בידי התעשייה הפיננסית הבריטית לתקופת מעבר לשם התקאלמות הדרגתית לפרישה מהאיחוד, אמרו הבנקים.

 

משרד האוצר סירב להגיב לידיעה. "הדוח שהתקבל הוא חתיכת עבודה רצינית למדי, הוא מתמקד בפן המשפטי של סידור הדרגתי. זהו מסמך חוקי רב משקל ביותר", אמר לרויטרס בנקאי באחד מהבנקים הבינלאומיים.

ראשת ממשלת בריטניה, תרזה מיי ראשת ממשלת בריטניה, תרזה מיי צילום: רויטרס

 

נכון לעתה, ממשלת בריטניה חלוקה בדעתה אם לתמוך בדרישות אלו, ואם כן - באופן שבו יש לבצע זאת. חילוקי דעות אלו משקפים את הפיצול בדעות בממשלה לגבי האופן הנכון לניהול הברקזיט. היכן שישנם גורמים התומכים בבקשה זו, הרי ששר הברקזיט, דייוויד דייוויס וראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי עדיין לא מביעים באופן רשמי דעה כזו או אחרת.

 

משרד האוצר אמר בהצהרה כי השר פיליפ האמונד מקשיב בתשומת לב יתרה לדעות במגזר הפיננסי. המחלקה לפרישה מהאיחוד האירופי הפנתה את רויטרס למשרד האוצר לקבלת תגובה רשמית.

 

המסמך של הבנקים מזהיר מטלטלה עזה לכלכלה הבריטית והאירופית בשל אבדן שירותים פינסיים קריטיים, אם לא יזכו הבנקים לתקופת מעבר הארוכה מתקופת הפרישה של שנתיים שתתחיל עם החלתו של סעיף 50 באמנת ליסבון של האיחוד.

 

לא יספיקו להקים חברות בת

 

כמו כן נאמר במסמך, כי אם לא ייחתם הסכם לתקופת המעבר הממושכת, ישנו סיכון שכמה בנקים לא יוכלו להעביר חלק מפעילותם אל מחוץ לבריטניה או להקים חברות בת בזמן שהוקצב, מה שעלול להביא את הבנקים להשהיה פתאומית של פעילותם באירופה. לרוב נדרשות לבנקים שלוש שנים לפחות להעתקת פעילות לארץ אחרת, אולם נוכח ריבוי החברות המבקשות לבצע זו באותה העת, יוצפו הרגולטורים בבקשות והתהליך יואט עוד יותר.

 

"יש להניח כי יהיה צורך בהסדרי מעבר. הדבר חשוב לשם מניעת נזק אפשרי לכלכלה הריאלית המסתמכת על פעילות שוטפת של השירותים הפיננסיים", נכתב במסמך. הדרישה ליחס מיוחד מצד מגזר כזה או אחר לא מתקבלת בחיוב בקרב הבריטים מאז שהמשבר הפיננסי הביא לעוינות בקרב חלקים נרחבים של האוכלוסייה וכן מצד פוליטיקאים, שהצביעו בעד הברקזיט משום שהם מבקשים להשיב את השליטה של בריטניה בחוקיה שלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x