ועידת לונדון
"למרות הברקזיט, בריטניה היא עדיין השער לאירופה"
דבו פורקייסטה, יזם בקרן אוקטופוס ונצ'רס, המליץ לחברות מתחילות לחפש משקיעים בסביבה הקרובה להן, ולא באירופה או בארה"ב. סיור במאיץ הסטארט–אפים של טלפוניקה
"אם בריטניה תדע לשמור על מעמדה למרות הברקזיט, היא עדיין תישאר השער המרכזי לחברות סטארט־אפ ישראליות המבקשות להיכנס לאירופה", כך אמר דבו פורקייסטה, יזם בקרן ההשקעות אוקטופוס ונצ'רס, בסיור במתחם Wayra, מאיץ הסטארט־אפים של טלפוניקה, כחלק מוועידת לונדון לטכנולוגיה וחדשנות 2016 של "כלכליסט".
- "באמצעות הביג דאטה ניתן היה לחזות את הברקזיט"
- "ארסנל היא מותג מסחרי לפני שהיא קבוצת ספורט"
- "הסטארט־אפים הציעו פתרונות לבעיות מפתח"
בסיור דנו משקיעי הון סיכון אירופיים על סטארט־אפים ישראליים ובריטיים, על בחירה נכונה במשקיע ועל ישראל כמובילה בתחום הסייבר.
"טלפוניקה היא ספק התקשורת השישי בגודלו בעולם", אמר המארח, סגן מנהל Wayra דיוויד פוגל. "אם אנחנו רוצים להישאר במעמד הזה, אנחנו צריכים להשקיע בחדשנות. המאיץ שלנו שואף להיות מנוע החדשנות המרכזי של טלפוניקה בעתיד". המאיץ של טלפוניקה פעיל מ־2011, והקים עד היום 147 חברות שגייסו כבר 120 מיליון דולר.
פרדריק קורט, מנכ"ל ומייסד קרן פליקס קפיטל, אמר שהוא מאמין שאם חברות ישראליות רוצות להיכנס לאירופה, הן צריכות להציע מוצר צרכני שיתאים לשוק האירופי. "אנחנו מחפשים להשקיע בשותף מקומי בישראל", הוסיף. על כך הוסיף ביל ארנר מקרן קונטקט ונצ'רס כי הם "מחפשים השקעות בתחומי מוצר ובחוויות משתמש. אנחנו קרן חדשה ורעבה מאוד".
עם זאת, ארנר הדגיש כי הבחירה במשקיע אירופי עדיפה על אמריקאי, אף על פי שיש עדיין הרבה קרנות אירופיות שמשקיעות בדרך חשיבה מיושנת, אבל לצדן קרנות צעירות שמשתמשות בגישות מודרניות יותר להשקעה. "גם בסן פרנסיסקו אף אחד לא זורק עליך כסף במהירות רבה", אמר ארנר.
"אם החברה בתחילת הדרך ואין לה מוצר, עדיף לגייס בסביבה הקרובה לה", המליץ פורקייסטה. "אם החברה בשלב מתקדם של המוצר והיא כבר מוכנה לצאת לשוק ובנוסף היא מוכנה לעבור לחוף המערבי או לאירופה - כדאי לחפש שם משקיעים".
פוגל ביקש לדעת אם מעבר להימורים ומשחקים, יש לישראל מה להציע לאירופה וקיבל תשובה שביטלה את שאלתו. ארי הלגסון מאינדקס ונצ'רס טען כי חברות ישראליות מובילות בתחום הסייבר והן יכולות לחפש השקעה באירופה ואף להיכנס לפעילות מקומית בבריטניה. "יש צורך בפתרונות סייבר מקומיים", אמר הלגסון. "ישראל היא מנוע חזק בתחום".