בנק אוף אמריקה: "חינוך לכל יתן דחיפה של 3 טריליון דולר לכלכלת העולם"
מנהל ההשקעות הבכיר סארבג'יט נאהל העביר ביקורת על כשלונה של הכלכלה לדאוג לחינוך: "ישנו פער של כ-100 שנה ברמות החינוך בין המדינות המפותחות לשווקים המתעוררים - זו בעיית זכויות האדם הגדולה ביותר של העידן הנוכחי"
מנהל בכיר בבנק אוף אמריקה מריל לינץ' מותח היום (ב') ביקורת חריפה על כישלונה של הכלכלה הגלובלית לספק חינוך נרחב לאוכלוסיית העולם.
סארבג'יט נאהל (Sarbjit Nahal), מנהל מחלקת ההשקעות "נושאיות" (Thematic Investing) של הבנק, תיאר בראיון ל-CNBC את עומק הכישלון.
- תעודת עניות: ישראל במקומות האחרונים בעולם בדירוג המדינות בהן קל לעשות עסקים
- הבנק האסייתי להשקעות בתשתיות הוקם באופן רשמי
- לראשונה: שיעור האנשים בעולם החיים בתנאי עוני קיצוני - פחות מ-10%
"יש בעולם 263 מיליון ילדים שאינם בבתי ספר, ישנם 758 מיליון בני אדם בוגרים שאינם יודעים קרוא וכתוב וישנו פער של כ-100 שנה ברמות החינוך בין המדינות המפותחות לשווקים המתעוררים", אמר נאהל.
נאהל הוסיף כי במידה שלא תגדל ההשקעה בחינוך באזורים המוחלשים, השיפור במצבם העגום הנוכחי יימשך עשרות שנים.
"בקצב ההשקעה הנוכחי לא נשיג חינוך לכל ברמות הילדים הצעירים (primary level) עד לשנת 2042, וחינוך כולל לשכבת הנוער הבוגרת (secondary) לא יושג עד לשנת 2084. ההחלטה היא פשוטה מאד, זוהי לדעתינו סוגיית זכויות האדם הגדולה ביותר של העידן הזה", אמר נאהל.
הוא הדגיש כי התעלמות מהבעיה תוביל להפסד של 1.8 טריליון דולר, ומנגד, חינוך כולל יתן לכלכלה העולמית דחיפה של של 3 טריליון דולר.
סארבג'יט נאהל נחשב לאחד המומחים החשובים והמובילים בעולם הפיננסים העולמי בתחום המקשר בין עולם הפיננסים ומדיניות הממשל לענייני חברה, סביבה, גיאוגרפיה ועוד. הוא עוסק בין היתר בדרכים שבהן מזג האוויר, היצע המים, איכות הבריאות והחינוך משפיעות על תאגידים ספציפיים ועל מגזרי תעשייה שלמים.
בשנת 2013 צירף אותו הבנק להנהלת תוכנית מיוחדת שהקים, להשקעות התואמות את הערכים והעקרונות של הלקוחות המעוניינים בכך. הוא הגיע לבנק אוף אמריקה מהבנק הצרפתי סוסייטה ג'נרל, שגם בו עסק בתחומים האמורים - ולפני כן עבד בכמה וכמה מוסדות פיננסים באירופה. הוא בעל תואר ראשון בהיסטוריה ותואר ראשון ושני במשפטים.