ותודה לטראמפ: מילת השנה של אוקספורד - "פוסט-אמת"
לפי המילון, המונח "post-truth" מתייחס לנסיבות שבהן עובדות אובייקטיביות הן בעלות השפעה פחותה על עיצוב דעת הקהל מאשר פנייה לרגש
מילון אוקספורד הכריז על מילת השנה שלו: פוסט-אמת (post-truth). על פי המילון, המונח נבחר מכיוון שהוא מייצג את האווירה הפוליטית "הטעונה" ששררה ב-12 החודשים האחרונים.
- בעקבות מחאת הדיירים: שמו של טראמפ יימחק משלושה בנייני דירות יוקרה בניו יורק
- הגלידה רותחת: בן אנד ג'ריס שולחת מכתב תקיף לדונלד טראמפ
- מצוקה בשגרירות יפן בוושינגטון: אין עם מי לדבר
המילה משמשת כשם תואר המתייחס לנסיבות שבהן עובדות אובייקטיביות הן בעלות השפעה פחותה על עיצוב דעת הקהל מאשר פניות לרגש. הבחירה התקבלה לאחר הצבעת הברקזיט בבריטניה ביוני והבחירות לנשיאות ארה"ב, שהסתיימו בניצחונו של דונלד טראמפ.
לפי קספר גראת'וול מההוצאה לאור של המילונים, פוסט-אמת עשויה להפוך "לאחת המילים המעצבות של זמננו". השימוש במונח הוא לרוב בהקשר פוליטי, והוא זכה בתואר לאחר שעקף מונחים פוליטיים אחרים כמו Brexiteer (אדם התומך בברקזיט) ו-alt-right (תנועת ימין קיצוני שמתנגדת למיינסטרים).
המונח נבחר מתוך רשימה מקוצרת של מונחים מובילים שמשקפים את האירועים החברתיים, התרבותיים, הפוליטיים, הכלכליים והטכנולוגיים שאפיינו את 2016. בשנה שעברה נבחרה המילה פיקטוגרף (pictograph), שפירושו סימן גרפי לתיאור רגש או חוויה. המילה נבחרה בשל השימוש הפופולרי באימוג'י.
לפי מילון אוקספורד, השימוש הראשון במונח פוסט-אמת היה ב-1992. אולם, תדירות השימוש בו זינקה ב-2,000% בשנה החולפת לעומת 2015, זאת במקביל לקיום משאל העם בבריטניה ומערכת הבחירות בארה"ב. "הודות לעלייה של המדיה החברתית כמקור חדשותי וחוסר האמון ההולך וגדל בעובדות שמפרסם הממסד, פוסט-אמת כקונספט מבסס את מעמדו בעולם הלינגוויסטי כבר זמן מה", הוסיף גראת'וול. "הזינוק המשמעותי הראשון בתדירות השימוש במונח היה ביוני, על רקע משאל העם בבריטניה ואז שוב ביולי לאחר שטראמפ הפך למועמד לנשיאות מטעם המפלגה הרפובליקנית".