הנציבות האירופית תנסה ליישם שיטה אחידה לחישוב מס חברות
תוכנית דומה נדחתה ב-2011 בגלל התנגדות נחרצת של בריטניה ואירלנד, שחששו כי מדובר בשלב ראשון לקביעת מס חברות אחיד בכל מדינות האיחוד האירופי
- "ישראל שוחה נגד הזרם בנושא מיסוי החברות הבינ"ל"
- "אירופה פתחה חזית לא רק נגד אפל - גם מול אירלנד וארה"ב"
- אפל תצטרך לשלם לאירלנד 14.5 מיליארד דולר בתשלום מס
הסיבה להתנגדות של שתי המדינות היא חששן כי האחדת שיטת חישוב מס החברות היא שלב ראשון בדרך לקביעת מס חברות אחיד בכל המדינות החברות באיחוד. כעת, פחות מחודשיים אחרי שהנציבות האירופית דרשה מאירלנד לגבות מענקית הטכנולוגיה אפל מס של 14.2 מיליארד דולר, חוקי המס המקלים של המדינה ניצבים בפני אתגר נוסף. עם זאת, בנציבות האירופית הכחישו כל כוונה לאלץ את המדינות החברות לקבוע מס חברות אחיד.
בתוך כך, נשיא הנציבות האירופית ז'אן קלוד יונקר ייפגש ביום שישי עם נשיא שוויץ יוהן שניידר-אמאן כדי למצוא דרך שבה ההתחייבות של שוויץ לחוקי חופש התנועה של השוק האירופי המשותף לא יסתרו את החלטת השוויצרים להגביל את ההגירה למדינה. ההחלטה התקבלה ברוב קולות במשאל עם שנערך בשוויץ, שאינה חברה באיחוד האירופי, בשנת 2014. אם שני המנהיגים לא יצליחו להגיע לפשרה, קיים חשש שכל שבעת ההסכמים שעליהם חתמה שוויץ עם האיחוד האירופי ב-1999 יבוטלו, ובכלל זה ההסכם המתיר חופש תנועה בין האיחוד לבין שוויץ.
עמדתו של יונקר במשא ומתן מול שוויץ עשויה ללמד על מידת נחישות האיחוד האירופי שלא להתפשר במשא ומתן על פרישת בריטניה מהאיחוד, שצפוי להתחיל לכל המאוחר באפריל 2017.