דיווח: אזרחי האיחוד האירופי יורשו להישאר בבריטניה גם לאחר הברקזיט
זאת לאחר שמשרד הפנים הבריטי גילה שלא ניתן יהיה לגרש את רובם באופן חוקי; מדובר ב-3.6 מיליון בני אדם, שיותר מ-80% מהם צפויים לקבל תושבות קבע, והשאר - אישור מיוחד להישאר בממלכה
אזרחי האיחוד האירופי המתגוררים בבריטניה יורשו להישאר במדינה גם לאחר עזיבת האיחוד האירופי, זאת לאחר שמשרד הפנים הבריטי גילה כי לא ניתן יהיה לגרש באופן חוקי את רובם.
- מהולנד ועד הרובוטים: מה גרם לליש"ט לצנוח בכ-10%?
- פרנסואה הולנד: בריטניה החליטה לעזוב את האיחוד האירופי - שתישא בתוצאות
- ראש ממשלת בריטניה רוצה לנתק את הסוציאליזם מהשמאל
כיום מתגוררים ברחבי הממלכה 3.6 מיליון אזרחים של האיחוד האירופי. לפי בדיקה רשמית עולה כי מעל 80% יקבלו זכויות תושב קבועות עד שבריטניה תעזוב רשמית את האיחוד. בעקבות זאת, שאר 600 אלף תושבי האיחוד יזכו לאישור מיוחד להישאר בבריטניה באופן קבוע, כך מדווח העיתון הבריטי ה"טלגרף".
על פי החוק הנוכחי, אזרח האיחוד האירופי המתגורר בבריטניה מעל חמש שנים זכאי לזכויות של תושב קבע. "שאר האנשים יורשו כמובן להישאר בבריטניה", מסר לעיתון בכיר בממשלה, "זה ברור, השאלה היא רק כיצד נעשה זאת".
עם זאת, ראש הממשלה תרזה מיי סירבה עד כה להבטיח את הזכויות של תושבי האיחוד המתגוררים במדינה בטענה שאסור לממשלה "לחשוף את כל הקלפים שלה" לפני תחילת המו"מ על הברקזיט. המו"מ לא יצא לפועל לפני שהיא עצמה תפעיל את סעיף 50 באמנת ליסבון, פעולה שהיא אינה מתכוונת לבצע לפני תחילת השנה הבאה. לפי הערכות, התהליך עשוי להימשך כשנתיים מרגע התחלת המו"מ.
שר המסחר הבינלאומי ליאם פוקס אף ספג ביקורת השבוע לאחר שהצהיר כי המעמד של אזרחי האיחוד האירופי המתגוררים בבריטניה הוא "אחד הקלפים החזקים שלנו" במו"מ. לדבריו, "ראש הממשלה הבהירה זאת היטב - אנחנו מעוניינים להעניק ערובות לכל אזרחי האיחוד בבריטניה, אך זה תלוי במעשים של שאר המדינות. לוותר על זה לפני שאנחנו נכנסים למו"מ יהיה לוותר על אחד הקלפים החזקים ביותר שלנו ולא יהיה הגיוני לעשות זאת בשלב הזה".