$
כלכלה ומדיניות

ראש ממשלת בריטניה רוצה לנתק את הסוציאליזם מהשמאל

תרזה מיי הודיעה כי תאמץ גישת "אמצע" חדשה עבור מפלגתה, והציעה להתעלם משבלונות אידיאולוגיות של שמאל וימין. מיי, שתמכה בהישארות בריטניה באיחוד האירופי, תקפה פוליטיקאים ש"עדיין מבולבלים מתמיכת 17 מיליון בריטים בברקזיט"

שירות כלכליסט 21:0905.10.16

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי אמרה היום (ד') בוועידת המפלגה השמרנית כי הממשלה בהנהגתה תחזיר את השליטה בחוקי המדינה ואכיפתם לבריטניה - בהתאם להחלטה במשאל העם על עזיבת האיחוד האירופי.

 

"החוקים שלנו לא ייקבעו במוסדות האיחוד האירופי בבריסל, אלא בלונדון. לא בלוקסמבורג אלא בבתי משפט ברחבי ארצנו", אמרה מיי בנאום שנעל את ועידת המפלגה בבירמינגהם. מיי התייחסה למשאל העם ב־23 ביוני שבו החליטו הבריטים לעזוב את האיחוד האירופי, ואמרה ש"העם אמר את דברו והראה מה הוא רוצה, והממשלה השמרנית פה כדי לבצע". מיי ניצלה את ההזדמנות כדי לסנוט במפלגת הלייבור שבאופוזיציה. "זה הזמן להפנות גב לשבלונות האידיאולוגיות שהציעו עד כה השמאל הסוציאליסטי והימין הליברטריאני ולאמץ את דרך האמצע", אמרה.

 

מיי האשימה פוליטיקאים שלטענתה מזלזלים ברצון העם הבריטי. "רק תקשיבו לדרך בה פוליטיקאים ופרשנים מדברים על הציבור", אמרה מיי. "הם מוצאים את הפטריוטיות של העם סרת טעם, ואת דאגתם מההגירה צרת אופקים. הם מתייחסים לדעות שלהם לגבי העלייה בפשיעה כלא-ליברליות ומתנהגים כאילו חשש העובדים לגבי יציבות שוק העבודה חסר בסיס. הם עדיין מבולבלים מהעובדה כי 17 מיליון איש מצאו לנכון להצביע בעד עזיבת האיחוד האירופי".

 

ביום ראשון הודיעה מיי כי תפעיל את סעיף 50 באמנת ליסבון עד סוף מרץ 2017 ובכך תתחיל את תהליך עזיבת האיחוד האירופי. התהליך אמור לקחת כשנתיים, כלומר בריטניה תשלים את הברקזיט לא יאוחר ממרץ 2019.

 צילום: רויטרס

 

במהלך הוועידה, הודיעה שרת הפנים של בריטניה אמבר ראד שתנקוט שורה של צעדים שיגבילו את מספר העובדים הזרים בחברות בריטיות. ראד אמרה כי תפעל להגביל עובדים זרים בבריטניה ותחייב חברות להצהיר על עובדים בעלי אזרחות זרה. בנוסף הודיעה ראד כי תפעל להקשחת החוקים, כך שבעלי בתים שישכירו נכסים למהגרים בלתי חוקיים יישלחו למאסר.

 

עוד אמרה ראד, כי על הבנקים במדינה יהיה לבצע בדיקה כי הלקוחות שלהם שוהים במדינה כחוק ותקשיח את התנאים שעל חברות לעמוד בהם כדי לתת ויזה לעובדים זרים. במהלך הנאום התייחסה ראד למחויבותה של הממשלה, לדבריה, להפחית את מספר המהגרים ל"עשרות אלפי אנשים" עוד בזמן המשא ומתן בין בריטניה לאיחוד האירופי. ההגירה לבריטניה עמדה על כ-327 אלף איש ב-2015. בתגובה לנאום, כינו אותה חברי פרלמנט ממפלגת הלייבור "שונאת זרים" ו"גזענית".

 

ראד לא נשארה חייבת. "אסור לנו להתעלם מהעובדה שאנשים רוצים לדבר על הגירה, ואם אני רוצה לדבר על הגירה, אתה לא תקרא לי גזענית", אמרה בריאיון לרשות השידור הבריטית (BBC) היום. "אנחנו צריכים להיות מסוגלים לנהל שיח על הגירה, על הכישורים הרצויים לבריטניה ומה צריך לעשות כדי להשיג אותם, במטרה לעזור לעסקים ולכלכלה".

 

בתוך כך, דיווח היום "הגרדיאן" שהאיחוד האירופי שוקל להעניק לצעירים המגיעים לגיל 18 כרטיס רכבת למסילת האינטרייל (InterRail) היבשתית בחינם. על פי התוכנית, הכרטיסים החינמיים - התקפים לחודש ומאפשרים לצעירים לטייל ברחבי אירופה ללא הגבלה - יעוררו מחדש את ההתלהבות מהאיחוד האירופי ויאחדו אותם מול הלאומנות הגואה ביבשת, שהברקזיט בבריטניה הוא מסימניה.

 

מסע קיץ במסילת הרכבת האירופית נחשב לטקס מעבר למיליוני צעירים מאז שנות השבעים. כ-300 אלף אנשים משתמשים בה מדי שנה וכרטיס רכבת לחודש, לצעירים מתחת לגיל 26, עולה 479 יורו.

 

באיחוד האירופי מגיעים לגיל 18 כ-5 מיליון איש מדי שנה. מכיוון שהעלויות של כרטיס רכבת חופשי ליעדים פופולריים עלולות להיות עצומות, אחת האפשרויות ששוקל האיחוד היא להגביל את חלוקת הכרטיסים באמצעות הגרלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x