למען רמת הסושי: יפן תעניק הסמכה רשמית לשפים זרים
טוקיו תתנה את ההסמכה בהשתלמות על אדמת יפן. הדרגה הגבוהה ביותר תחייב לימוד של שנתיים
ממשלת יפן מפתחת תוכנית הסמכה לשפים במסעדות יפניות מחוץ למדינה. ממשלת יפן שואפת לשפר את הסטנדרטים במסעדות הללו, כך מדווחת סוכנות החדשות היפנית קיודו.
על פי התוכנית המוצעת, השפים המעוניינים לקבל הכרה רשמית בכישוריהם במטבח היפני יצטרכו לנסוע ליפן כדי לעבור הכשרה מתאימה. שר החקלאות ינפיק לשפים שיעברו את ההכשרה תעודות הסמכה שאמורות לשמש סמן לאיכות של המסעדות שהם עובדים בהן. כדי להשיג את ההסמכה השפים יצטרכו להפגין הבנה בהכנה של המנות, בתרבות המזון וכן בהתמודדות עם מאכלי ים נאים. נכון ליולי האחרון פעלו ברחבי העולם 88,700 מסעדות יפניות, עלייה מ־55,100 מסעדות ב־2013. עם זאת, מנות יפניות קלאסיות כמו סושי וטמפורה נוטות לקבל פרשנות אישית במדינות השונות שהן מוגשות בהן. לדוגמה, במוסקבה סושי מוגש עם מיונז בעוד שבחלק מהמסעדות היפניות בפריז מעסיקים טבחים סינים.