בריטניה רוצה להתנות בונוסים בכירים בייצוג נשים בהנהלה
דו"ח שהזמינה הממשלה ממליץ גם שמוסדות פיננסיים יעסיקו מנהלת לענייני מגדר. בחודש שעבר הודיעה לונדון כי תחייב חברות לדווח על הפער הממוצע במשכורת בין גברים לנשים
דו"ח שהוגש היום לממשלת בריטניה ממליץ לקשור בין גובה הבונוסים המחולקים לבכירים בחברות בענף הפיננסים, לבין מספר הנשים שמועסקות בהן בתפקידים בכירים.
הדו"ח, שהוזמן על ידי הממשלה כחלק מהמאמצים להעלות את הפריון בכלכלה הבריטית, חובר על ידי ג'יין־אן גאדיה — מנכ"לית הבנק וירג'ין מאני, שהתבקשה למצוא רעיונות להעלות את הייצוג של נשים בתפקידים בכירים בסקטור הפיננסים.
נוסף להמלצה הראשית לאשר בונוסים רק לחברות שעומדות ביעד של מספר הנשים בהנהלה הבכירה, הציעה גאדיה שמוסדות פיננסיים יעסיקו מנהל או מנהלת לענייני מגדר, גיוון והכללה. "במגזר השירותים הפיננסיים פחות נשים מתקדמות לתפקידים בכירים מאשר בכל תעשייה אחרת בבריטניה, זו קריאת השכמה", מסרה גאדיה בהצהרה שפורסמה עם הדו"ח. לראיה, נשים מהוות 52.2% מכלל העובדים בבנק HSBC, אך 24% בלבד מההנהלה הבכירה — כך על פי הדו"ח השנתי של הבנק לשנת 2014. במקביל, בבנק לוידס נשים מהוות 29% מתפקידי ההנהלה הבכירה ובברקליס 22%. "ישנם תירוצים רבים למצב כמו אמהות או קיומו של 'מועדון גברים' סגור, אך הם רק מגרדים את פני השטח של סוגיה שהוסתרה למשך הרבה יותר מדי זמן".
ההמלצות מתפרסמות לאחר שבחודש שעבר הציג ראש הממשלה דיוויד קמרון תוכנית, ולפיה כל חברה שמעסיקה 250 עובדים או יותר תחויב על פי חוק לפרסם את השכר הממוצע של הנשים ושל הגברים שהיא מעסיקה. בעת פרסום התוכנית אמר קמרון כי "אי אפשר לתת הזדמנויות אמיתיות בלי שיש שוויון. פערי שכר מגדריים הם לא דבר שצריך להתקיים בחברה של ימינו, ואנחנו מתכוונים לטפל בהם".