העשירים הסינים נוטשים את מוצרי היוקרה. מה עוד אפשר למכור להם?
אחרי ההצלחה בחמש השנים האחרונות, הצרכנים הסינים כבר עייפים מלרדוף אחרי המותגים - מי יכול להיכנס לתמונה?
בחמש השנים האחרונות, מותגי היוקרה הבין-לאומיים נהנו מהצלחה חסרת תקדים בסין. אך נראה כי בחמש השנים הבאות, ייאלצו חברות אלו לוותר על רווחיהן הגבוהים במדינה. כך על פי CNBC.
על אף שמעט מחברות אלו יודו בכך בגלוי, הרי שהאמת היא ששוק מוצרי היוקרה בסין קורס. לפני כשנה קצב הצמיחה במכירות מוצרי היוקרה היה 20% בסין אך כעת המכירות לא צפויות לרשום עלייה וכנראה שהמצב יילך וידרדר בטרם ישתפר.
כלכלתה של סין מאטה והממשלה והתקשורת שמו להן למטרה את המאבק בשחיתות ובצרכנות הראוותנית. הצרכנים הסינים, שפעם היו אובססיבים לסמלי סטטוס, מפגינים כיום מה שמכונה "עייפות מותג" בכל תחומי היוקרה - החל משעונים וכלה ביין.
אך הבעיה המרכזית היא שעשיריה של סין נעלמים - רבים עקרו לחו"ל ואיתם לקחו את הונם. דו"ח הרווח האחרון של LVMH - תאגיד היוקרה הצרפתי המחזיק במספר רב של מוצרי יוקרה ובכללן לואי ויטון, פוצ'י, פנדי ודום פריניון - מראה שעל אף העלייה במכירות החברה באירופה, הרי שישנה האטה של המכירות בסין ל-5% בלבד ב-2013, לעומת 10%-20% בשנים הקודמות. מנכ"ל החברה, ברנר ארנול אמר בפשטות, כי "צריכה של מוצרי יוקרה בסין רושמת האטה". מותג העור האיטלקי, סלווטורה פרגמו, מודה כי יש לו בעיות בשוק הסיני ושהצמיחה של מכירותיו באסיה נחתך לחצי לעומת 2012.
מה בעתיד?
על פי חברת הייעוץ העסקי בוסטון קונסולטינג גרופ (Boston Consulting Group), ייתכן שהעתיד של חברות היוקרה טמון דווקא במכירה של חוויות ולא של מוצרים. על פי הדו"ח, שוק מוצרי היוקרה הגלובלי מגלגל 1.8 טריליון דולר בשנה. מכך כטריליון דולר מגיעים מתחומים כגון מסעדות, טיולים, טיפולי יופי ופעילות גופנית. ההשקעה במוצרי חוויה גדלה ב-14% בין 2012-2010.