אם אין לחם, תאכלו חול: הטרנדים החמים של ענף המזון
מקרטיב כרוב עלים, דרך שיעור בישול עם הולוגרמה של שף - ועד לסכין שמגלה חומרי הדברה. מה מחכה לנו ב-2014?
נראה כי תעשיית המזון לא מדשדשת מאחורי תעשיית הטכנולוגיה ורותמת את החידושים האחרונים לטובתה. ברקודים אכילים, שיעורי בישול עם הולוגרמות של שפים ידועים וסכינים חכמים הם רק קומץ מהחידושים מעוררי התיאבון המחכים לנו ב-2014. בתיאבון!
ארטיק כרוב עלים
כרוב העלים - ה"קייל" - הולך וצובר תאוצה כמזון בריאות. כעת, שוחרי מזון הבריאות יוכלו ליהנות גם מארטיקים על בסיס הכרוב הכהה.
ברקוד אכיל
מסעדת "הארני סושי" (Harney Sushi) מסן דייגו החלה לשים ברקודים אכילים המודפסים על נייר אורז על הסושי כדי שהלקוחות יוכלו לקרוא בעזרת הסמארטפון שלהם נתונים על מקור הדג ואיכותו בסושי.
שיעורי בישול עם הולוגרמות
מוצר זה הוא אחד מהמתמודדים בגמר של תחרות עיצוב המוצר היוקרתית Electrolux Design Lab. מדובר בשיעורי בישול במטבח הפרטי באמצעות הולוגרמות של שפים ידועים.
סכין חכם
מוצר זה גם הוא מתמודד בתחרות העיצוב Electrolux Design Lab. מדובר בסכין שבעת השימוש בודק משתנים שונים במזון כגון הימצאותם ורמתם של בקטריה מזיקה וחומרי הדברה במזון, מרכיבים תזונתיים כגון סוכר, ויטמינים, חלבון ושומן. כמו כן בעת השימוש משחרר הסכין יונים שליליים כדי לשמור על טריות המזון.
שן-חיישנית
חיישן זה מותקן בדומה לסתימה בשן טוחנת. הוא משדר לרופא כללי או לרופא שיניים נתונים על זמני אכילה, שתייה, עישון ושיעול כדי שיוכלו לבצע מעקב על הרגלי התזונה.
הדפסה על בשר
מוצר זה צורב לוגואים וטקסט לתוך נתחי בשר. חברת עיצוב בשם IDEO כבר עשתה שימוש במדפסת לקמפיין שלה.
שוקולד "בריאות"
האוכלוסייה המבוגרת המבקשת לשמור על בריאותה הולכת וגדלה. לשם כך, החלו מספר חברות להציע גרסאות בריאות יותר של חטיפים מוכרים כמו שוקולד פרוביוטי בריא המכונה Osho Bars.
מעדן צ'יה
צ'יה הוא דגן עתיק שהפך פופולרי בקרב טבעונים בשל ערכים גבוהים של חלבון, אומגה 3, סיבים תזונתיים ובשל העובדה שהוא משחרר בהדרגה פחמימות לגוף. כעת ניתן לרכוש מעדני צ'יה ואוכמניות על בסיס חלב קוקוס וצפוי שבהמשך נראה יותר ויותר חטיפים ומעדנים על בסיס הצ'יה.
חטיף חלבון על בסיס בקר
חטיפי EPIC הם חטיפי חלבון המבוססים על בשר חי (הודו, ביזון, בקר) שניזונים אך ורק מעשב ושערכם התזונתי גבוה במיוחד והם נטולי סוכר.
יוגורט Blue Hill
מי שמאס בטעמים הרגילים והמשעממים של יוגורט יוכל להתענג מעתה על יוגורט גזר, עגבנייה, גזר לבן או סלק אדום המבוססים על חלב מפירות הניזונות אך ורק מעשב. המתיקות ביוגורט מגיעה ממתיקותם הטבעית של הירקות.
אדמה אכילה
שפים מובילים כגון הסטון בלומנטל המגישים כבר זמן רב מזון הנראה כמו אדמה. אך כעת ישנן שתי מסעדות בטוקיו המגישות מנות שאחד מרכיביהן הוא אדמה, כגון מרק תפוחי אדמה ואדמה, ריזוטו עם אדמה וגלידת אדמה. הם טוענים כי אדמה עשירה ב"אומאמי"- טעם פיקנטי.