מחקר: לגליזציה של מריחואנה תכניס לממשל 8.7 מיליארד דולר בשנה
וושינגטון וקולורדו, שתי המדינות שבהן השימוש במריחואנה מאושר בחוק, ישמשו כמדינות המבחן למדידת ההשפעה הפיסקאלית האפשרית של המהלך ברמה הארצית
ממחקר שנערך במכון המחקר Cato (על שמו של הסנאטור קאטו הרומאי), הממוקם בוושינגטון עולה כאמור כי לגליזציה של מריחואנה תעניק לממשלה הפדראלית תזרים הכנסות חדש ומשמעותי
"איננו יודעים מה הגודל של שוק המריחואנה כיום, ואנחנו בהחלט לא יודעים מה יקרה למחיר ולביקוש למריחואנה תחת רמות שונות של לגליזציה", הסביר קרל דיוויס, אנליסט בכיר במכון למיסוי ולמדיניות כלכלית, בראיון להאפינגטון פוסט. "אבל אנחנו כן יודעים שלגליזציה תוביל להשפעה חיובית על ההכנסות ועל מס המכירות".
על פי מחקר שפרסם מכון קאטו ב-2010, לגליזציה של מריחואנה תכניס לממשל הפדרלי ולרשויות המקומיות הכנסה שנתית של 8.7 מיליארד דולר. החוקרים הניחו כי המס על המריחואנה החוקית יהיה זהה למס שמוטל על אלכוהול וטבק, ושהמגדלים יצטרכו לשלם מס הכנסה ומכירה סטנדרטי.
כמו כן, במחקר מדגישים כי המסים לא יהוו את מקור ההכנסה היחיד שינבע מהלגליזציה. הממשלות הפדרליות והמקומיות צפויות גם לחסוך מיליארדי דולרים, שמשמשים כיום לפיקוח אחר השימוש במריחואנה.
וושינגטון וקולורדו, שתי המדינות שבהן השימוש במריחואנה מאושר בחוק, ישמשו כמדינות המבחן למדידת ההשפעה הפיסקאלית האפשרית של המהלך ברמה הארצית. במדינת וושינגטון מעריכים כי בעוד חמש שנים ההכנסות של המדינה יעלו ב-1.9 מיליארד דולר בשל הלגליזציה.
ב-18 מדינות כבר אישרו את השימוש במריחואנה לצרכים רפואיים, ועשר מדינות נוספות שוקלות להצטרף ולאשר שימוש לצרכים רפואיים. במקביל, הציבור האמריקאי תומך בלגליזציה, כך לפחות עולה מסקר שערך לאחרונה מכון Pew. אולם המתנגדים מתעקשים שההשלכות החברתיות השליליות כתוצאה מלגליזציה של מריחואנה, כגון אלימות ופשע גוברות על השפעות פיסקאליות חיוביות שעשויות לנבוע מהצעד. לטענתם, .