$
חברה וסביבה

מחירי המזון עדיין קרובים לשיא עקב התייקרות הבשר

מדד של 55 סחורות מזון ירד ל-232.4 נקודות מ-234.8 נקודות באפריל, לפי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם. המדד עלה לשיא של 237.7 בפברואר. מדד הבשר של הארגון עלה לשיא של כל הזמנים

בלומברג 16:2007.06.11

מחירי המזון בעולם עדיין היו קרובים לרמות שיא במאי בעקבות עליית מחירי הבשר והחלב, מה שתרם ללחצים אינפלציוניים העלולים לדרדר רבים לרעב, וזאת למרות הירידה במחירי הדגנים.

 

מדד של 55 סחורות מזון ירד ל-232.4 נקודות מ-234.8 נקודות באפריל, כך הודיע ארגון  מזון

והחקלאות של האו"ם היום (ג') בדו"ח. המדד עלה לשיא של 237.7 בפברואר. מדד הבשר של הארגון עלה לשיא של כל הזמנים, בגלל השיאים במחירי הבקר והצאן והעלייה במחירי העוף ובשר החזיר. המחירים למזונות בסיס, כולל תירס, יעלו פי יותר משניים בעשרים השנה הקרובות אם לא יינקטו בפעולה, הודיע בשבוע שעבר אוקספאם אינטרנשיונל. מאגרי הדגן העולמיים ירדו זו השנה השנייה ברציפות עד לסוף יוני 2012, הודיעה מועצת הדגן העולמית ב-26 במאי.

 

"המצב של המחירים הגבוהים לא הולך להיעלם בעונה אחת", אמר עבדולעזרא אבסיאן, כלכלן בכיר בארגון המזון והחקלאות, בראיון לפני פרסום הדו"ח. "התנאים הבסיסיים לא השתנו, המצב לחוץ מאוד לכל הסחורות כמעט".

 

התנודות בסחורות החקלאיות יימשכו בשנים הקרובות עקב חוסר תיאום בין ההיצע לביקוש, ומחירי המזון צפויים להמשיך להיות "גבוהים ותנודתיים", אמר בחודש שעבר חאפז גאנם, עוזר לראש הארגון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x