שרי האוצר של ה־G20 הסכימו לגבש תוכנית לפיקוח על תשלום בונוסים לבנקאים
תכלול בין היתר דרישה ממוסדות פיננסיים לחשוף את נתוני השכר של הבכירים; עם זאת התוכנית לא צפויה להגביל את היקף הבונוסים
תעשיית הבנקאות הבינלאומית, והשינויים שיש ליישם בה כדי להימנע מהישנותו של מחנק אשראי גלובלי, עמדו בלב מחלוקת אשר התגלעה בסוף השבוע במפגש שרי האוצר של מדינות ה־G20. כינוס שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים הוא הכנה לקראת מפגש מנהיגי מדינות ה־G20, העתיד להתקיים בעוד שלושה
במהלך הכינוס, שנערך בלונדון, קרא שר האוצר של ארה"ב, טימותי גייתנר, להדק את דרישות הלימות הון החלות על הבנקים, ולצמצם בכך את ההלוואות המסוכנות שהיו חלק מהגורמים למשבר שפקד את הכלכלה העולמית. ואולם שרת האוצר של צרפת, כריסטין לאגארד, טענה כי היא אינה רואה את התועלת שבמהלך, שלו מתנגדת גם ממשלת גרמניה. שתי המדינות האירופיות מעוניינות לפעול לצמצום שכר הבנקאים והבונוסים, כדי להפחית את התמריץ לבצע השקעות בעלות סיכון רב. שר האוצר של בריטניה, אליסטר דארלינג, טען עם זאת כי לדעתו לא קיימת אפשרות מעשית להוציא לפועל יוזמה מרחיקת לכת ויומרנית כגון זו.
ואולם סוכנות הידיעות בלומברג דיווחה כי שרי האוצר של מדינות ה־G20 הסכימו לגבש תוכנית מקיפה שתפקח על תשלומי הבונוסים לבנקאים. התוכנית, שתוצג במלואה בפסגה שתתקיים בפיטסבורג, תכלול בין היתר דרישה ממוסדות פיננסיים לחשוף את נתוני השכר של הבכירים וכן תדרוש להצמיד את שווי הבונוסים לשכר הבסיס.
גורם המקורב לדיונים ציין עם זאת כי התוכנית לא תגביל את היקף הבונוסים שישולמו לבכירים. המקורב ציין כי בבסיס גיבושה של התוכנית עומד ניסיונן של הממשלות לפייס את דעת הקהל הציבורית, הרואה בתנאי השכר המפליגים בתעשיית הבנקאות את אחד הגורמים שהביאו למשבר.
נימה אחידה יותר נשמעה בקרב שרי האוצר בכל הנוגע למועד יישומן של אסטרטגיות היציאה מתוכניות התמריצים הממשלתיות, שהסכימו כי טרם הגיעה העת לכך. ראש קרן המטבע הבינלאומית, דומינק שטראוס־קהאן, שנכח אף הוא במפגש בלונדון, הזהיר מפני "הסכנה המוחשית" בהסרתן של תוכניות התמריצים בשעה שההתאוששות הכלכלית נמצאת בשלביה המוקדמים בלבד.