$
עולם

מחלוקת בנושא הבונוסים לבנקאים במוקד כינוס שרי האוצר של ה-G20

נציגי אירופה לוחצים לגבש מדיניות בנושא - אך בארה"ב מעדיפים להתמקד בהגדלת הרזרבות בבנקים. ויכוח נוסף: מתי לסגת מתוכניות התמריצים

סוכנויות הידיעות 10:2405.09.09
שרי אוצר בכירים מה-G20 דנים בסוף השבוע בצעדים הבאים לקידום התאוששות הכלכלה העולמית, ולא מעט מחלוקות צצות בין הצדדים. מדינות אירופה קראו לקראת הכנס לנקוט בצעדים נגד הבונוסים של הבנקאים, ואילו ארה"ב הדגישה את הצורך שבהגדלת הרזרבות של הבנקים כדי למנוע חזרה על המשבר הפיננסי.

 

קבוצת 20 המדינות דנה גם באסטרטגיות יציאה מהתמריצים הכלכליים העצומים, אף שכל החברות הסכימו כי משיכת סכומי הכסף שהוזרמו לכלכלת העולם בקרוב עלולה להוביל להחמרת המיתון. מועד אסטרטגיית היציאה אינו מוסכם בקרב פקידי האוצר. גרמניה קוראת למדינות ה-G-20 להתחיל לדון במועד ובאופן משיכת אמצעי התמריצים, אך יתר מדינות אירופה הגיבו באדישות, בטענה כי הן מעוניינות כעת בשיחות ולא בפעולה.  

 

המדינות המתפתחות ניצלו את הכינוס שנפתח אתמול כדי להפעיל לחץ ליצירת רפורמה בממשל הפיננסי העולמי, והציעו לשנות כאת וח ההצבעה בקרן המטבע הבינלאומית ובבנק העולמי לטובתן. "כלכלת העולם עדיין עומדת בפני אי ודאות גדולה, ועדיין יש סיכונים משמעותיים ליציבות הפיננסית והכלכלית", אמרו מדינות BRIC, ברזיל, רוסיה, הודו וסין, לאחר מפגש פסגה של ארבעתן לפני השיחות המרכזיות בכינוס.

 

המדינות האירופיות הדגישו את תפקיד המשכורות הגדולות של בכירי הבנקים במשבר הנוכחי, בכך שעודדו נטילת סיכונים, וקראו לצמצום משמעותי של הבונוסים. מנהיגי ה-G-20 הבטיחו בפגישתם באפריל להעביר "עקרונות חדשים ונוקשים בנוגע לשכר ולבונוסים", אך ההתקדמות בנושא הייתה מועטה.

 

"התשלום האישי לרוב משמעותי בקביעת ההתנהגות והסיכון בחדר המסחר", אמרה שרת האוצר הצרפתית כריסטין לאגארד. בעקבות לחץ הממשלה הבנק הגדול בצרפת, BNP פאריבה, הקטין השנה את הבונוסים במחצית, ויחד עם הבנקים האחרים הסכים לקשור את הבונוסים לביצועים.

 

עם זאת, הלחץ האירופי בנושא הבונוסים זכה לתגובה פושרת מיתר מדינות ה-G-20. שר האוצר האמריקאי טימותי גייתנר לא העלה את סוגיית הבונוסים, והעדיף במקום זאת להתמקד בניסיונות ארה"ב לפתוח בשיחות על הסכם בינלאומי חדש להגדלת עתודות ההון של הבנקים. לדבריו, ההסכם יניח "מסגרת שמרנית יותר של מגבלות על המינוף במגזר הפיננסי במוסדות הפיננסיים הגדולים הפעילים בעולם". ארה"ב מעוניינת להגיע להסכם עד לסוף 2010, ולהתחיל ליישמו עד לסוף 2012.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x