יומן פגרת קורונה: לא, כדורגל הנשים לא מקבל יותר מכדורגל הגברים
הספין החדש, שמשרת את משרד הספורט של מירי רגב, הוא שקר מוחלט; זהו אותו משרד שלא מעביר לספורט הנשים את הכספים להם הוא מחויב, ובתקופתה של השרה רק צעד אחורה
שרת הספורט, מירי רגב, עוזבת את המשרד כשהספורט הישראלי בשפל חסר תקדים. ספורט הנשים הישראלי גוסס ומשרד הספורט מעכב את העברת הכספים שהוא חייב לו בניגוד להמלצת בג"ץ.
קראו עוד בכלכליסט:
- יומן פגרת קורונה: למה אלוהים בכה
- יומן פגרת קורונה: מכבי ת"א כדורסל צריכה שתי קבוצות
- יומן פגרת קורונה: מה לצפות מהיום שאחרי?
אבל מאחר שעבודת המשרד תחת מירי רגב עסקה בעיקר באיך לקדם את מירי רגב, הספין החדש הוא שקבוצות כדורגל הנשים בישראל מקבלות יותר כסף ממשלתי מקבוצות הגברים. כן, כן - אתמול (ג') פורסם ש"שמונה קבוצות בליגת העל נשים בכדורגל קיבלו בשנת 2019 ביחד הקצבות בסך של 5,049,969 שקל מהטוטו בעוד ש-14 קבוצות ליגת העל גברים, 16 קבוצות הליגה הלאומית, 32 קבוצות בליגה א', 64 קבוצות בליגות ב' ו-123 קבוצות בליגות ג' קיבלו יחד סך של 6,756,173 שקל". הטוקבקיסטים, כמובן, התנפלו על כדורגל הנשים וחוסר הצדק המשווע שעולה מהכתבה.
אימון כדורגל נשים בישראל צילום: עוז מועלם
אנחנו כיום בתקופה קשה בה ארגונים נלחמים על כל אגורה. הפרסום במסגור של "העברת תקציבים ממשלתיים לא הגיונית - תראו מה זה, הבנות מקבלות כמו הבנים!", מגיע אחרי שנים של מאבק מצד ספורט הנשים בישראל להביא לסוף אפלייה רבת שנים נגדו.
בחישוב גס אחורה, על כל שקל ממשלתי שהושקע בספורט נשים, כמעט 800 אלף שקל הושקעו בספורט גברים - וזה בכלל בלי לחשב את הסכומים שעיריות - גם כן מכסף ציבורי - השקיעו בקבוצות גברים. שלא לדבר על בניית מתקנים ואצטדיונים שנבנו בכספי ציבור עבור קבוצות גברים.
התקציב השנתי הממוצע המוענק על ידי משרד הספורט, דרך המועצה להסדר הימורים, לקבוצת כדורגל בליגת העל לנשים עמד ב-2018 על כ-227 אלף שקל. זאת לעומת 5.4 מיליון שקל שהוענק על ידי משרד הספורט לקבוצה המשחקת בליגת העל לכדורגל גברים (כמעט פי 24).
התקציב השנתי הממוצע שהוענק על ידי המדינה לקבוצת כדורגל בליגה השנייה לנשים עמד על 52 אלף שקל, לעומת 1.3 מיליון שקל לקבוצה המשחקת בליגה השנייה בכדורגל גברים (פי 25).
נבחרת הנשים של ישראל נגד איטליה צילום: אבי רוקח
וכדי לעשות סדר: בספין של משרד הספורט - שמתמודד עם עתירות נגדו מצד ספורט הנשים בגלל עיכוב תשלום - לא מוזכרים כ-30 מיליון שקל שמועברים לקבוצות הגברים מטעם הטוטו כ"כסף שיווקי", לא מוזכרים כ-50 מיליון שקל שמועברים לקבוצות בגין החזרים לסידורי אבטחה וסדרנות ולא מוזכרים כמעט 15 מיליון שקל שמועברים כתמיכה ממשלתית, פר אקסלנס, ל"קידום הכדורגלן הישראלי". אלו לפחות 95 מיליון שקל שמועברים מדי שנה לכדורגל גברים ולא לכדורגל הנשים. ושוב, זה לא כולל את הסכומים הציבוריים הרבים שהושקעו בו לאורך השנים וסכומים שמועברים לו על ידי עיריות.
"בג"ץ רמת השרון" (פסק-דין בתיק בג"ץ 5325-01) קבע כבר לפני כמעט 20 שנה כי מוסדות ציבור אינם יכולים להפלות קבוצות נשים במתן תקציבים וכי הם חייבים להיות שווים. ניתן לומר בביטחון מלא שהחלטת בג"ץ לא ממש עמדה במבחן המציאות. הרבה מאוד כסף ציבורי מושקע בספורט גברים מקצועני. מעט מאוד כסף ציבורי וממשלתי מושקע בספורט מקצועני בנשים. ורואים את זה בצורה הברורה ביותר בענף הכדורגל. כמו כן, בג"ץ כבר הורה מספר פעמים למשרד הספורט להעביר כספים ציבוריים באופן שיוויוני. וכרגע, משרד הספורט של מירי רגב מעכב את התשלומים, כהרגלו.
מירי רגב מותירה מאחוריה ספורט ישראלי ללא אסטרטגיה ברורה, ללא גישה קלה לכספים שמגיעים לו, מסוכסך עם עצמו וללא מימון. אגודות הספורט לא היו קיימות עבורה, ספורט הנשים הישראלי הלך אחורה בתקופתה ותשתיות הספורט הבסיסיות רחוקות שנות משאר מדינות המערב. היא גם משאירה מאחוריה עוד ספין - כלומר שקר - קטן: "קבוצות כדורגל הנשים קיבלו יותר מקבוצות הגברים".