ניצחון בכל מחיר ובכל גיל
בשבוע שעבר בילה אסף שטנגל, מאמן בית הספר לכדורגל socr.co.il בקריות, בהשתלמות סגורה במחלקת הנוער של ריאל מדריד, יחד עם חמישה מאמנים ישראליים נוספים. בסדרת כתבות מיוחדת הוא יעביר את רשמיו. פרק ראשון בסדרה: תרבות ותשתיות
בשבוע שעבר הייתי בהשתלמות סגורה במחלקת הנוער של ריאל מדריד, יחד עם חמישה מאמנים ישראליים נוספים. בשבועות הקרובים אספר על מה שלקחתי מההשתלמות הזו בנושאי הסקאוטינג שנעשה בקבוצה, בניית הכושר הגופני והמתודולוגיה של המועדון, כיצד המועדון הזה מייצר, מדי שנה, 15 שחקנים לקבוצות מקצועניות ברחבי העולם, ועוד.
עם חלק מהדברים אפשר להסכים ועם חלק לא; המטרה העיקרית היא ללמוד, ושכל אחד ייקח את הדברים שהוא חושב שמתאימים לו.
מתחם מרהיב
בין השנים 2014 ל-2019 יצאו ממחלקת הנוער של ריאל מדריד 69 שחקנים ששיחקו ב-44 מועדונים שונים השייכים לאחת מחמש הליגות הבכירות. בטבלת יצרניות השחקנים המובילות, ריאל נמצאת במקום הראשון, ביחד עם מחלקת הנוער של ברצלונה (69 שחקנים ב-55 מועדונים); ליון הצרפתית נמצאת במקום השלישי (56 שחקנים ב-50 מועדונים).
לאחר ארבעה ימי השתלמות במגרש האימונים של ריאל מדריד, ה-Valdebebas, אפשר להבין למה ריאל מייצרת כל כך הרבה מקצוענים - וזה מתחיל בתשתיות שנודפות מצוינות ומקצועיות.
מגרש האימונים נמצא במה שמכונה Ciudad de Real Madrid ("העיר ריאל מדריד"). מדובר על שטח הגדול פי 40 משטח האצטדיון של הקבוצה, סנטיאגו ברנבאו. במתחם יש מבנה אחד ענק, המכיל חדרי הלבשה, אולם התעמלות, כיתות לימוד, חדרי ישיבות, משרדים, בריכה הידרותרפית, מרכז רפואי הכולל חדר כושר, חדרי מאמנים, חדר תקשורת, חדרי שופטים, חדר חימום סגור עם דשא סינטטי וחדרי מגורים.
ב"עיר" ישנם 12 מגרשי כדורגל בגודל זהה לחלוטין לגודל של משטח הדשא בברנבאו, ויש מגרש נוסף קטן יותר לגילאים הצעירים. ישנו גם מגרש אחד שנמצא מתחת לאדמה, שמחציתו דשא סינטטי ומחציתו דשא אמיתי, ולצידו מגרש קטן יותר המוקף בקירות מכל צידיו. יש גם מגרש חול לשיקום מפציעות ואזורים מסוימים לשחקנים שמשתקמים מפציעות. במגורים מתגוררים ילדים בתנאי פנימייה (65 כדורגלנים ועוד כ-15 כדורסלנים), ולפני מספר שנים העבירו גם את כל המשרדים של המועדון למתחם הזה.
המבנה מחולק לשלושה מפלסים, כאשר כל מפלס מיועד לקטגורית גיל אחרת (ילדים ונערים, נוער וקבוצת הבוגרים). לכל קבוצה חדר ההלבשה משלה. במועדון גם שמים דגש על נושא הסביבה, ומשתמשים במים ממוחזרים ובפאנלים סולאריים.
נותנים עבודה
אלו מספרי האימונים השבועיים בריאל מדריד, בחלוקה לפי גילאים: שחקנים בגילאי 8-10 מתאמנים פעמיים בשבוע; שחקנים בגילאי 10-13 - שלוש פעמים בשבוע; שחקנים בגילאי 13-15 - ארבע פעמים בשבוע; ושחקנים בגילאי 15-17 מתאמנים חמש פעמים בשבוע.
במועדון מתאמנים 264 שחקנים, ו-120 אנשים עובדים במתחם במשרה מלאה או חלקית. לכל קבוצה שלושה קפטנים, האחראים על נושא המשמעת, ובכל עניין משמעתי הקפטנים אמורים למצוא את הפתרונות ללא עזרה או התערבות של הצוות המקצועי. כל האימונים מצולמים וכל אימון ומשחק מנותח על ידי צוות האנליסטים.
לא מבטלים אימונים
במועדון מתאמנים בכל מזג אויר, בכל הגילאים; במועודן אף מתגאים בכך שבשמונה השנים האחרונות לא בוטל אף אימון בשל תנאי מזג האוויר. פעמיים בשנה מקיימים שיחות עם הורי השחקנים, כאשר כל הורה שיש לו בעיה מוזמן לקבוע פגישה עם המנהל המקצועי. להורים אסור לדבר ישירות עם המאמן.
משחקי הליגה האזורית מתקיימים החל מגיל 8, והמטרה של המועדון בהם היא אחת: לנצח. בכל משחק ובכל גיל, והדגישו זאת בכל הרצאה שהגענו אליה; ראינו את זה גם בסיסמאות שתלויות ברחבי המתחם ושמענו את זה גם מהמאמנים במשחקים. המטרה שלהם היא לנצח כדי לגדל ווינרים. כך למשל, משחק של ילדים בגיל 8 הסתיים בתוצאה 0-32 לטובת המדרידאים הצעירים, כאשר לוח התוצאות עדכן כל שער. הקבוצה היריבה וחוסר הרגישות שבתוצאה לא עניינו אותם בכלל. והם רוצים להשריש את הווינריות הזו, את הניצחון כערך עליון, מגיל צעיר: "רק הנצחון חשוב", חזרו ואמרנו לנו בכל הרצאה. "לא חשובה הדרך ולא חשוב מי היריבה".
בפרק הבא: סקאוטינג.