סגן נשיא פיפ"א לשעבר: גרמניה שילמה שוחד כדי לקבל את אירוח מונדיאל 2006
מוחמד בן חמאם הקטארי שבר את שתיקתו הארוכה ואישר שקיבל תשלום של 6.7 מיליון יורו שחשוד כקשור להענקת אירוח הגביע העולמי ב-2006 לגרמניה
עסקן הכדורגל הבכיר בקטאר שהמודח והושמץ, מוחמד בן חמאם, שבר את שתיקתו הארוכה ואישר שקיבל תשלום של 6.7 מיליון יורו שחשוד כקשור להענקת אירוח הגביע העולמי ב-2006 לגרמניה. בן חמאם הוא גם נשיא התאחדות הכדורגל של אסיה
- פורסמו עדויות נוספות לשחיתות בפיפ"א
- פיפ"א תחקור את בחירת גרמניה לאירוח המונדיאל ב-2006
- דו"ח: אין ראיות לקניית קולות בהצבעה למונדיאל 2006
עם זאת, סגן נשיא פיפ"א לשעבר הכחיש שקיבל שוחד, כיוון שלטענתו הכסף שולם הרבה אחרי ההצבעה ב-2000. בן חמאם הורחק פעמיים מהכדורגל, פעם אחת עקב האשמות לקניית קולות סביב הבחירות לנשיאות פיפ"א ב-2011, ופעם נוספת עקב שימוש לרעה בכספי התאחדות הכדורגל האסייתית.
העובדה שהוא לא עשה יותר מזה מעניינת בפני עצמה, וללא ספק תטיל חשד גם על ניקיון הקמפיין של נבחרת גרמניה. קיימות כבר זמן לא מבוטל גם האשמות שאותו סכום כסף שימש לקניית קולות דרך קרן פיקטיבית. סכום זהה של 6.7 מיליון יורו הועבר ע"י התאחדות הכדורגל הגרמנית לפיפ"א, במה שהוגדר כתרומה לגאלה תרבותית שמעולם לא התרחשה. משקיעים מאמינים שזה היה החזר חוב שניתן דרך פיפ"א ליו"ר אדידס לשעבר רוברט לואיז-דרייפוס אשר לכאורה הלווה את הכסף מלכתחילה.
חקירות פליליות שוויצריות לגבי האשמות בשחיתות סביב הענקת אירוח גביע העולם 2006 עדיין מתנהלות, ובאביב שעבר אף נחקר בנושא פרנץ בקנבאואר ע"י תובעים שוויצרים. נחקרים נוספים בפרשה היו שני נשיאי הליגה הגרמנית לשעבר תאו צוונציגר ו-וולפגנג נירסבאך, וכן המזכיר הכללי לשעבר הורסט שמידט. נירסבאך כבר ספג עונש הרחקה לשנה ב-2016 לאחר שלא דיווח על התנהלות לא תקינה וניגודי עניינים בתהליך ההצבעה בו היה הפרש של קול בודד בין גרמניה לדרא"פ בקרב על אירוח הטורניר.
נירסבאך הוא אחד מתוך שישה פקידים בכירים גרמנים, כולל בקנבאואר, שנחקרו בנוגע להצבעה ע"י חברת עורכי הדין Freshfields, אך לא נמצאו ראיות לקניית קולות, גם אם קיומן של אלו לא נשלל. קיומה של הקרן הפיקטיבית לא הוכח אבל מארגני גביע העולם נמצאו תחת בדיקה מאז פרשפילד הגישה את הדוח בן 360 העמודים שלה שכלל ניסיון להתחקות אחר שלל התשלומים החשודים.
תובעים שוויצרים ורשויות המס הגרמניות רוצים בעיקר לדעת איך ומדוע התשלום של 6.7 מיליון יורו הועבר לבסוף לחברה בשליטת בן חמאם.
בראיון שנתן לרשת ZDF הגרמנית הודה בן חמאם: "כל המעורבים בפרשה – וגם אני - היו בפיפ"א זמן כה רב, עד שהם חשבו שהארגון שייך להם, ושהם יכולים לעשות מה שהם רוצים ומה שמיטיב איתם אישית. אני לא רוצה לומר שהייתי יוצא מהכלל; אנשים שמחזיקים בכוח רב תמיד חושבים בסוף שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים."