פיפ"א תחקור את בחירת גרמניה לאירוח המונדיאל ב-2006
ועדת האתיקה של פיפ"א פתחה בהליכים נגד 6 אנשים בעקבות דו"ח שחקר את מעורבות ההתאחדות לכדורגל הגרמנית בשחיתות בהליך בחירת מארחת המונדיאל ב-2006
- דו"ח: אין ראיות לקניית קולות בהצבעה למונדיאל 2006
- גרמניה: הליכים משפטיים נפתחו נגד "הקייזר"
- פיפ"א הפסידה 122 מיליון דולר ב-2015
בעקבות ניתוח הדו"ח הוחלט לפתוח בהליכים נגד נשיא ההתאחדות לשעבר וולפגנג נירסבאך, שכיהן גם כסגן הנשיא של הוועדה המארגנת וחבר כיום בוועד הפועל של פיפ"א ואופ"א, הלמוט סנדרוק, לשעבר מזכ"ל ההתאחדות ומנהל הטורניר מטעם הוועדה המארגנת ופרנץ בקנבאואר, לשעבר סגן נשיא ההתאחדות, נשיט הוועדה המארגנת וחבר לשעבר בוועד הפועל של פיפ"א.
ועדת האתיקה של פיפ"א מתכוונת לחקור גם את התנהלותו של תיאו צוואנציגר, הנשיא לשעבר של ההתאחדות הגרמנית, סגן הנשיא של הוועדה המארגנת וחבר לשעבר בוועד הפועל, הורסט שמידט, המזכ"ל לשעבר של ההתאחדות וסגן נשיא הוועדה המארגנת וסטפן האנס, לשעבר סמנכ"ל הכספים של ההתאחדות ושל הוועדה המארגנת.
מוקדם יותר החודש טענו כי לא נתגלו ראיות להטיית הבחירה של גרמניה מארחת מונדיאל 2006, אך הוסיפו שלא ניתן לגמרי לשלול את האפשרות.
פרשפילדס ערכו את הדו"ח, שהוזמן על ידי ההתאחדות, בשל ההאשמות שצצו לראשונה באוקטובר. המגזין הגרמני דר שפיגל טען באותו הזמן כי בידיו מסמכים המפרטים כיצד הוקמה קרן בשווי 6.7 מיליון יורו (7.6 מיליון דולר) כדי להבטיח קולות למען גרמניה.
הכסף הועבר על ידי רוברט לואי דרייפוס, שכיהן באותה תקופה כמנכ"ל ענקית ציוד הספורט אדידס, אך לפי ההאשמות פעל באופן פרטי בנושא הזה.
לפי הדו"ח, הכסף שולם בחזרה לדרייפוס ב-2005, כשהוועדה המארגנת של המונדיאל העבירה תרומה של 6.7 מיליון יורו עבור טקס הפתיחה של האצטדיון האולימפי של ברלין, שלאחר מכן בוטל. על פי דר שפיגל, הכסף הועבר לחשבון בנק של פיפ"א בז'נבה, שוויץ לפני שהועבר לחשבון בציריך ששייך ללואי דרייפוס.
במגזין המשיכו וטענו שנירסבאך ובקנבאואר היו מודעים לקיומה של הקרן הכוזבת כבר ב-2005. לואי דרייפוס מת ב-2009. בדו"ח של פרשפילדס כתוב שהתשלום של 6.7 מיליון יורו מההתאחדות אכן הועבר לפיפ"א ב-2005, אך לא נועד לטקס הפתיחה של האצטדיון כפי שנטען במסמכים, אלא הועבר באופן מיידי לחשבון של לואי דרייפוס.
הדו"ח זיהה גם תשלום מבקנבאואר באמצעות חשבון בנק שוויצרי לחברת הפיגומים קמקו בקטאר, שהבעלים שלה היה נשיא קונפדרציית הכדורגל של אסיה (AFC), מוחמד בין חמאם שהורשע בשחיתות והושעה לכל החיים מפעילות כדורגל בדצמבר 2012.
במקרה של נירסבאך וסנדרוק, הלשכה החוקרת של פיפ"א הודיעה כי תחקור חשד שלא דיווחו על הפרת החוקים. בעוד שבמקרה של בקנבאואר, צוואנציגר, שמידט והאנס, הלשכה חוקרת הנפקת תשלומים וחוזים מופרזים כדי לזכות ביתרון בבחירת המארחת של המונדיאל. עבירה זו מפרה את החוקים הנוגעים להענקת וקבלת מתנות, שוחד ושחיתות בתקנון ההתנהגות.
מפיפ"א נמסר כי ייתכן ורשימת ההפרות עוד תתרחב ככל שיושג יותר מידע. גרמניה נבחרה כמארחת בסיבוב האחרון של ההצבעה מול דרום אפריקה בזכות 12 קולות בעדה לעומת 11 בעד דרום אפריקה, זאת לאחר שצ'רלס דמפסי מניו זילנד עזב במפתיע ולא השתתף בהצבעה שנערכה ביולי 2000.