כדורגל נשים: הקבוצות המצליחות ביותר הן אלה עם הכי הרבה שחקניות זרות
סקר בנושא בדק את 5 הליגות הגדולות באירופה, ומצא כי ב-1 ביוני השנה שיחקו 274 שחקניות זרות ב-55 מועדונים שנבדקו
- סקר: ילדות שמשחקות כדורגל הן בעלות ביטחון עצמי גבוה יותר
- ברצלונה מגבירה את המאמצים לחדור לשוק האמריקאי
- נשות הכדורגל בארה"ב יוצאות למלחמה במוסדות הכדורגל של המדינה
ניתוח המידע מצא דפוס שמשקף את הבינלאומיות של משחק הגברים, כשיש תנועה הולכת וגוברת של שחקניות בין ליגות ומדינות.
"ב-1 ביוני 2017 שיחקו 274 שחקניות זרות ב-55 מועדונים שנבדקו (5.1 לקבוצה). 5 קבוצות בלבד מתוך 55 לא העלו בהרכב שחקנית זרה אחת. לעומת זאת, שחקניות זרות שיחקו את מרבית דקות המשחק בחמש קבוצות: סנד, וולפסבורג ובאיירן מינכן בגרמניה, וכן ברוזנגרד (Rosengård) ובוויטסיו בשבדיה", נכתב בדו"ח.
המחקר מצא שהקבוצות המצליחות ביותר הן אלה עם המספר הגבוה ביותר של שחקניות זרות. באלופת ליגת האלופות אולימפיק ליון 97.7% מהדקות ששיחקו היו על ידי שחקניות זרות, בעוד שבוולפסבורג הגרמנית, נתון זה עמד על 97.4%. שחקניות זרות שיחקו גם מעל 80% מדקות המשחק ברוזנגרד, באיירן מינכן, פריז סן ז'רמן ובאסקילסטונה יונייטד (Eskilstuna United).
עם זאת, ב-CIES מזהירים מהצמיחה המהירה, בטענה ש"העלייה באמצעים העומדים לרשותם של המועדונים העשירים ביותר מהווה בעיה מבחינת האיזון התחרותי". הכניסה של קבוצות הגברים שיש להן יותר כסף להוציא על משחק הנשים משפיעה על הקבוצות הקטנות יותר, שהיוו את הבסיס לכדורגל הנשים.
מחברי הדו"ח מציעים להקים ליגה בינלאומית כדרך לענות על אי השוויון בין הקבוצות. ליגה כזו תאפשר לשחקניות להתחרות ברמה גבוהה יותר באופן עקבי ולשפר את הזדמנויות המימון המסחרי עבור הקבוצות המובילות והשחקניות.
עם זאת, הם מדגישים שזה יכול לצאת לפועל רק לאחר יישום "מנגנונים לפצות קבוצות מקומיות הפעילות בהכשרת שחקניות צעירות. הגופים המנהלים צריכים לוודא שהפיתוח הספורטיבי והכלכלי של כדורגל הנשים לא יבוא על חשבון הצדדים המרובים שעבדו קשה ונאבקו כדי שמשחק הנשים יתקדם ויגיע לרמתו הנוכחית".