$
ספורט ופוליטיקה

נשיא פיפ"א: "טראמפ מרחיק את המונדיאל מארה"ב"

ג'יאני אינפנטינו טוען כי הצו הנשיאותי, המגביל כניסת מוסלמים לארה"ב מ-6 מדינות, עלול לפגוע בסיכויים של ארה"ב להיבחר למאחרת המונדיאל ב-2026; גם נשיא אופ"א אלכסנדר צ'פרין העלה לאחרונה טענות דומות

שירות כלכליסט 09:1513.03.17
נשיא פיפ"א, ג'יאני אינפנטינו, רמז שהצו הנשיאותי השנוי במחלוקת של דונלד טראמפ, שאוסר על אזרחים ממדינות מסוימות להיכנס לארה"ב, עלול לפגוע בסיכויים של ארה"ב להיבחר לארח את המונדיאל. "זה מובן מאליו לגבי טורנירים של פיפ"א. כל נבחרת, כולל האוהדים והמנהלים שלה, שמעפילה למונדיאל, צריכה שתהיה לה גישה למדינה המארחת, אחרת לא יתקיים הטורניר", אמר.  

 

נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו צילום: אי פי איי

 

הצו הנשיאותי המתוקן של טראמפ אוסר על הנפקת ויזות לאזרחים מ-6 מדינות, ומקפיא זמנית את תכנית קליטת הפליטים של ארה"ב. הצו משפיע על תיירים ומהגרים מסוריה, סודן, לוב, תימן, סומליה ואיראן.

 

ארה"ב שוקלת להגיש הצעה משותפת לאירוח המונדיאל יחד עם שכנותיה קנדה ומקסיקו. מכשול נוסף להצעה המשולשת היא הנחישות של טראמפ לבנות חומה בגבול עם מקסיקו כדי לעצור את זרם המהגרים הלא חוקיים. מאז נבחר התגברה המתיחות בעקבות זאת בין שתי המדינות.

 

המונדיאל שאותו ארה"ב רוצה לארח, יתקיים רק בעוד 9 שנים, אך בפיפ"א מתכוונים להתחיל בתהליך המכרז בשנה הבאה, והמארחת תיקבע ב-2020.

 

"הדרישות יהיו ברורות", אמר אינפנטינו בסיום פגישה של פיפ"א בלונדון. "כל מדינה תוכל להחליט בעצמה אם היא רוצה להגיש מועמדות או לא, בהתבסס על הדרישות הללו. אין לזה קשר לארה"ב, זה קריטריון כללי".

 

אינפנטינו השתדל לא להעביר ביקורת ישירה נגד טראמפ. "טראמפ הוא הנשיא של ארה"ב, ומתוקף תפקידו יש לי כבוד רב כלפי פועלו", אמר אינפנטינו. "הוא אחראי, ביחד עם הממשל שלו, לקבל את ההחלטות הטובות ביותר עבור המדינה שלו. לכן הוא נבחר".

 

נשיא אופ"א, אלכסנדר צ'פרין, העלה טענות דומות בראיון שקיים לאחרונה. מנגד, נשיא קונפדרציית הכדורגל של צפון, מרכז אמריקה והקאריביים (CONCACAF), ויקטור מונטליאני, אמר ל-ESPN כי אינו חושב שאיסור הכניסה הנוכחי לארה"ב ישפיע לשלילה על הסיכויים של המדינה לזכות באירוח המונדיאל.

 

פיפ"א כבר נאלצה להתמודד עם החלטה של מדינה לא להוציא ויזות. בחודש מאי הועבר אירוח הקונגרס של הארגון לבחריין מקואלה לומפור, זאת אחרי שמלזיה העדיפה לא לארח את האירוע בטענה שאינה יכולה לקבל משלחות מסוימות, כמו המשלחת הישראלית. "בעולם יש לא מעט מדינות שלא מרשות כניסה לכולם, או בעלות דרישות גבוהות להוצאת ויזה וכן הלאה", אמר אינפנטינו.

 

זווית נוספת לעניין טראמפ: החשש שהמלחמה בשחיתות בכדורגל היא לא בראש סדר העדיפויות של ממשל טראמפ התחזק בעקבות התפטרותו של רוברט קייפרס, שהיה בין 46 התובעים הכלליים שנדרשו להתפטר בהוראת שר המשפטים ג'ף סשנס.

 

קייפרס שימש כתובע של המחוז המזרחי של ניו יורק וכראש מנהל אכיפת החוק בחמישה מחוזות בניו יורק, כולל ברוקלין, שם התקיימו מרבית ההליכים המשפטיים הקשורים למקרה.

 

קייפרס החליף בתפקיד את לורטה לינץ', ששימשה לאחר מכן כשרת המשפטים של ארה"ב, וסיימה את כהונתה לאחר הבחירות. לינץ' היא שעמדה מאחורי גל כתבי האישום בגין שחיתות שטלטלו את עולם הכדורגל והפילו שורה של בכירים בארגון.

גזרי הדין הראשונים של בכירים שכבר הודו באשמה יתקבלו ביוני, ורבים עומדים בפני תקופת מאסר ארוכות.

 

"קיבלתי הוראה להתפטר מתפקידי כתובע הכללי של המחוז המזרחי של ניו יורק, בתוקף החל מה-10 במרץ, 2017", מסר קייפרס בהצהרה. "זה היה לי לכבוד לשרת את המדינה שלי, את ניו יורק ואת תושבי המחוז הזה במשך קרוב ל-14 שנים". 

בתוך כך, אופ"א אישרה שגרמניה וטורקיה הן שתי המתמודדות היחידות לאירוח טורניר היורו ב-2024.

 

שתי המדינות נפגשו ב-3 במרץ כדי להגיש הצהרת כוונות. הצעה משותפת של דנמרק, פינלנד, נורבגיה ושבדיה נפלה בחודש שעבר, והמדינות שוקלות לארח טורנירים של כדורגל נשים או נוער.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x